Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2012 Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Συμμετέχοντας στον καθιερωμένο ετήσιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη θα υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις. Για την ημέρα αυτή, το επιστημονικό τμήμα του ΜΚΗΛ έχει σχεδιάσει εξειδικευμένες ξεναγήσεις και παρουσιάσεις για το γενικό κοινό και σχολικές ομάδες.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 9.00 π.μ. -3.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο της φετινής θεματικής, ανακοινώνει:

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ι. Σχολεία: Προς Α’ τάξη λυκείου. Η ενεργή δραστηριότητα των Μουσείων σήμερα επιβάλλει τη συνεργασία μεταξύ φορέων. Η συνεργασία του ΜΚΗΛ με το ΠΛΙ (Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Ναυπλίου), δείχνει ακριβώς πως τα Μουσεία σήμερα μπορούν να είναι το έναυσμα για μελλοντική επαγγελματική απασχόληση. Οι εφαρμοσμένες τέχνες, της ένδυσης και του κοσμήματος με μια σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση, θα παρουσιάσουν πως το Μουσείο γίνεται μέσο εκπαίδευσης της ιστορίας, της προαγωγής της μόδας, αλλά κυρίως μέσο για την γνωριμία με τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Οι ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε μία ώρα από από τους επιμελητές του μουσείου στην περιοδική έκθεση του ΜΚΗΛ.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΙΙ. Γνωρίζοντας τα νέα προγράμματα του ΜΚΗΛ που απευθύνονται σε ενήλικες, γνωρίζουμε τις δυνατότητες του ΜΚΗΛ για μελλοντικά πολιτιστικά προγράμματα. Εργαστήρια κοσμήματος για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, Τεχνολογία και δημόσιες σχέσεις, Σχέδιο κοσμήματος για το μέλλον είναι μερικές από τις θεματικές που θα παρουσιάσουν επιμελητές του ΜΚΗΛ και επαγγελματίες του χώρου.

ΞΑΝΑ-ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ

ΙΙΙ. Όλη μέρα ελεύθερη ξενάγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους με συνεχή παρουσίαση DVD στην μεγάλη οθόνη της Αίθουσας Διαλέξεων

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο εκπαιδευτικό έργο που έχει παράγει το Μουσείο για εφήβους και νέους ενήλικες 17-20 ετών από τον πρώτο ήδη χρόνο της λειτουργίας του, με στόχο την αξιοποίηση των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Υπό το πρίσμα αυτό, το έργο ζωής του ιδρυτή του ΜΚΗΛ Ακαδημαϊκού Ηλία Λαλαούνη λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, καθώς αποτελεί απτό παράδειγμα μιας λαμπρής επαγγελματικής πορείας που βασίστηκε στις στέρεες δομές που μπορεί να προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
: ΜΚΗΛ Καλλισπέρη 12, 117-42, Αθήνα.
: +30 - 210 – 92 21 044
: +30 - 210 – 92 37 358
e-mail: ioannalalaounis@lalaounis-jewelrymuseum.gr
web site www.lalaounis-jewelrymuseum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...