Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σκηνικό βίας με επιθέσεις σε γειτονιές της Αθήνας μετά τις εκλογές

Σκηνικό βίας έχει στηθεί στις γειτονιές της Αθήνας λίγα 24ωρα μετά τις βουλευτικές εκλογές και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Χειροδικίες, ξυλοδαρμοί και φραστικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και Ελλήνων, ανησυχούν την ΕΛ.ΑΣ
αξιωματικοί της οποίας διατυπώνουν το φόβο ότι «στο εξής αυτά τα περιστατικά θα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά».

Τελευταίο κρούσμα ο ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στη 1.30 τα ξημερώματα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια.

Οπως κατέθεσε το θύμα, ενώ πλησίαζε με φίλο του στο σημείο όπου είχαν σταθμεύσει τα αυτοκίνητα τους, δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από πίσω από τρία άγνωστα άτομα.

Οι δράστες άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, τον έριξαν στο έδαφος και τον έσυραν στο πεζοδρόμιο σε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων. Ολη αυτή την ώρα συνέχιζαν να τον χτυπούν. Οπως είπε, τους άκουσε να αναφέρονται στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται και στο μνημόνιο, αλλά όχι ονομαστικά σε εκείνον.

Λίγο αργότερα οι άγνωστοι απομακρύνθηκαν, ενώ ο φίλος του ειδοποίησε αστυνομική δύναμη που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά, στην οδό Ακαδημίας. Οι δράστες του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, πριν τον εγκαταλείψουν.

Ο τραυματισμένος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και στο σώμα και κακώσεις στο δεξί χέρι. Το πρωί της Πέμπτης, αφού υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Στα Εξάρχεια σημειώθηκε και άλλο κρούσμα βίας προ διημέρου. Στις 22.15 το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μπουμπουλίνας ένας 19χρονος Ελληνας απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ, που σταθμεύει καθημερινά στη περιοχή και τους ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση άγνωστων ατόμων, ενώ καθόταν σε καφετέρια της περιοχής.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο, το κίνητρο της επίθεσης να ήταν το περιεχόμενο συζήτησης που είχε σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και πιθανόν οι δράστες να θεώρησαν πως είναι μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Περίπου μια ώρα αργότερα το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε και για νέα επίθεση, αυτήν τη φορά σε βάρος μεταναστών στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία θεωρείται ότι κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ρατσιστικά κίνητρα.

Οι αλλοδαποί κάθονταν και συζητούσαν στην πλατεία. Ξαφνικά άγνωστοι που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες «εισέβαλαν» στην πλατεία και χρησιμοποιώντας διάφορα βαριά αντικείμενα, όπως αλυσίδες, επιτέθηκαν στους μετανάστες χτυπώντας τους.

Τρεις εξ αυτών, δυο Αιγύπτιοι και ένας Παλαιστίνιος, τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι συμπατριώτες τους πρόλαβαν και το «έβαλαν στα πόδια», ζητώντας βοήθεια από τους περαστικούς.

Οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή, μέχρι να φτάσουν στην πλατεία αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να τους εντοπίσουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως θα βρουν την άκρη του νήματος μέσα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων ή των ίδιων των θυμάτων. Ωστόσο ο φόβος μιας νέας επίθεσης κρατάει στόματα κλειστά.

Επίσης, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο περιστατικά, σαν αυτό της Καλλιθέας να έχουν συμβεί και σε άλλες γειτονιές, ωστόσο ο ίδιος φόβος να οδηγεί τους μετανάστες στο να μην το καταγγείλουν.

Νέα ανακοίνωση για το σκηνικό που διαμορφώνεται εξέδωσε σήμερα η ΕΣΗΕΑ σημειώνοντας ότι «με μπαράζ απειλών και προπηλακισμών κατά των εκπροσώπων Δημοσιογραφικών Ενώσεων και των εργαζομένων δημοσιογράφων εκδηλώνουν τα στελέχη της "Χρυσής Αυγής" και οι γνωστοί "άγνωστοι" την επιθετικότητά τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...