Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Καμίνης: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σαν κλωτσοσκούφι τον μεγαλύτερο δήμο

Την απόλυτη αντίθεσή του στη διαδημοτική κινητικότητα 667 υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων εξέφρασε ο Γιάννης Καμίνης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συγκάλεσε σήμερα για το ζήτημα.


Μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι η κεντρική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως «κλωτσοσκούφι» τον πρώτο δήμο αλλά και τους άλλους δήμους της χώρας.


«Τι έχουν στο μυαλό τους; Τι σκοπεύουν να κάνουν;» διερωτήθηκε και έκανε λόγο για «προμελετημένο σχέδιο σε βάρος των μεγάλων δήμων», προσθέτοντας πως και «στη Θεσσαλονίκη είναι στα κάγκελα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης είπε ότι το 2010 ο δήμος είχε 12.000 υπαλλήλους και σήμερα έχει περίπου 7.500, εκ των οποίων 1.100 συμβασιούχους που εργάζονται με προσωρινά μέτρα και άνα πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν εκτός εργασίας.

Όπως σημείωσε, στη μελέτη του ΥΠΕΣ περιλαμβάνεται το έκτακτο προσωπικό των κατασκηνώσεων και οι σχολικοί φύλακες, που είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι συνταξιοδοτήσεις που προχωρούν ραγδαία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 2013 θα κλείσει με 500 συνταξιοδοτήσεις μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων καταλόγισε στην κυβέρνηση «επιδεικτική μεροληψία», διερωτώμενος «πώς εξηγούν ότι ολόκληρη η Πελοπόννησος είναι ελλειμματική;».

Εξάλλου, κατά την εισηγητική του παρέμβαση, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι ο δήμος Αθηναίων θα καλέσει όλους τους βουλευτές της Α' Αθήνας να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...