Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πυρά Καμίνη και Κακλαμάνη προς το υπουργείο Εσωτερικών

Πυρά Καμίνη και Κακλαμάνη προς το υπουργείο Εσωτερικών

Για τους «υπεράριθμους» υπαλλήλους στο Δήμο Αθηναίων


Πυρ ομαδόν κατά του υπουργείου Εσωτερικών για τη μελέτη στελέχωσης των δήμων, τους υπεράριθμους και το ζήτημα της διαδημοτικής κινητικότητας εξαπέλυσαν σήμερα τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.


Παράλληλα πυκνώνουν οι αντιδράσεις και των εργαζομένων στους δήμους, ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, εκτιμώντας ότι η διαδημοτική κινητικότητα ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από τους δήμους.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, με θέμα την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και τη γνωστοποίηση της μελέτης για το πλεονάζον προσωπικό, ο κ. Καμίνης έκανε την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, μετά από επανειλημμένες στοχευμένες «διαρροές», επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών επικαλείται «μελέτη» (για την ακρίβεια απόσπασμα «μελέτης»), με την οποία αποφασίζεται ότι στο μεγαλύτερο δήμο και πρωτεύουσα της χώρας, περισσεύουν 667 υπάλληλοι.
Το πρώτο εντυπωσιακό είναι, ότι η εν λόγω μελέτη επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013), παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνεται καθημερινά για τη δύναμη κάθε δήμου. Επιπλέον όμως, τα στοιχεία είναι και λανθασμένα, καθώς στην επιστολή περιλαμβάνονται ειδικότητες, που το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη θέσει σε κινητικότητα (π. χ. σχολικοί φύλακες), καθώς και άλλες «αδιευκρίνιστες» ειδικότητες.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη «μελέτη», θεωρεί ως μόνιμο προσωπικό τους συμβασιούχους, αν και εργάζονται βάσει ασφαλιστικών μέτρων και για τους οποίους η δικαστική απόφαση εκκρεμεί και αναμένεται από μέρα σε μέρα. Περιλαμβάνεται επίσης και το εποχικό προσωπικό, όπως για παράδειγμα εκείνο των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων. Αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι αγνοείται το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων είναι από το 1834, πρωτεύουσα του νομού Αττικής, καθώς επίσης και πρωτεύουσα της χώρας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γιατί εξαιρείται από την επιπλέον σχετική μοριοδότηση, της οποίας τυγχάνουν οι πρωτεύουσες όλων των άλλων νομών.

Θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων εγκαίρως μείωσε τις οργανικές του μονάδες, κατήργησε ΝΠΙΔ και προχώρησε σε ευρείες συγχωνεύσεις ΝΠΔΔ, διαδικασία που πιθανόν κανένα υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει από το 2011. Επιπλέον, ο δήμος της Αθήνας έχει καταθέσει εγκαίρως στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη μελέτη της Αξιολόγησης Δομών, η οποία παρουσιάστηκε ως πρότυπο και σε άλλους δήμους».

Νωρίτερα το πρωί, με αφορμή το θέμα που προέκυψε σχετικά με τη στελέχωση του Δήμου της Αθήνας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε γνωστό ότι είχε επικοινωνία με τον κ. Γρηγοράκο, στον οποίο επεσήμανε ότι χρησιμοποιώντας στοιχεία του Ιουνίου του 2013 προέκυψαν λανθασμένα στοιχεία, μια και από τότε έχουν επέλεθει αλλαγές (συνταξιοδοτήσεις, αποχώρηση 1.000 δημοτικών αστυνομικών και 315 σχολικών φυλάκων).

Παράλληλα ο κ. Κακλάμανης κάλεσε τον κ. Γρηγοράκο να προχωρήσει σε άμεση διόρθωση, προειδοποιώντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας».

Η ανακοίνωση του κ. Κακλαμάνη έχει ως εξής;

«Σήμερα το πρωί, στις 09:30 π. μ., μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Γρηγοράκο παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για το Δήμο Αθηναίων ήταν του Ιουνίου 2013 και όχι τα σημερινά (δεν έχουν υπολογιστεί δηλαδή συνταξιοδοτήσεις, αποχώρηση 1.000 δημοτικών αστυνομικών και 315 σχολικών φυλάκων).

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενσωματώσει τα νέα στοιχεία που θα στείλει ο Δήμος της Αθήνας και μετά από πρόχειρο υπολογισμό, με βάση τα νέα στοιχεία, το αυθαίρετο σημερινό συμπέρασμα, ότι «περισσεύουν» 665 εργαζόμενοι, ανατρέπεται ριζικά.

Παράλληλα, επεσήμανα στον κ. Γρηγοράκο, ότι τόσο ως βουλευτής όσο και ως δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωή μας» δεν αποδεχόμαστε το σημερινό αυθαίρετο και λανθασμένο συμπέρασμα και αναμένουμε την άμεση διόρθωσή του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας.

Αναρωτιέμαι ωστόσο, ποιος ο λόγος της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καμίνη, με δεδομένο ότι αύριο (Πέμπτη 19/12), στις 15.00, υπάρχει τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...