Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ένα καράβι στο Σύνταγμα φέρνει τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων


Ένα φωτεινό καράβι κοσμεί από το βράδυ της Τρίτης την πλατεία Συντάγματος δίνοντας το σήμα για την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα.


Ο ιδιαίτερα χειμωνιάτικος καιρός με το χιονόβροχο και το τσουχτερό κρύο απέτρεψε πολλούς Αθηναίους να μεταβούν στο Σύνταγμα. Με το σύνθημα «Η Αθήνα Γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει» πάντως ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, λίγο μετά τις 19.00, έδωσε το σήμα για την εορταστική φωταγώγηση της πόλης - αν και η προγραμματισμένη συναυλία μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας.


«Σε πείσμα των καιρών βρισκόμαστε εδώ παρά τις αντίξοες συνθήκες για να φωταγωγήσουμε το δέντρο (σ.σ. προφανώς εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε ότι ήταν καράβι). Εφέτος ενδεχομένως να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα. Ο δήμος, οι άνθρωποι και δομές του βρίσκονται δίπλα σε όσους τον έχουν ανάγκη. Καλά Χριστούγεννα» ευχήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων στη σύντομη ομιλία του.

Για δεύτερη χρονιά ο δήμος της Αθήνας προχωρά σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη κατασκευή στην κεντρική πλατεία, διαφοροποιημένη από το κλασικό ως το 2011 χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φωτισμένο με λευκά λαμπιόνια το καράβι και φωτισμένα αστεράκια και μπάλες στα δέντρα της πλατείας συμπληρώνουν τη γιορτινή εικόνα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

Οι άνθρωποι του δήμου επέλεξαν να στήσουν ένα μεγάλο καράβι στην κεντρική πλατεία της χώρας «ως σύμβολο της ελληνικής παράδοσης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Στην Ελλάδα, ως  χώρα των ναυτικών, όπου μικρά παιδιά στα νησιά έλεγαν τα κάλαντα από πόρτα σε πόρτα κρατώντας στα χέρια τους ένα στολισμένο καραβάκι.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο σταθμό Σύνταγμα του μετρό ο μουσικός κ. Ανδρέας Μουρτζούκος (saxelectro) μαζί με το σαξόφωνό του μετέτρεπε σε όμορφες εικόνες τις ευχές μικρών και μεγάλων. Το «Christmas Play» είναι μια οπτικοακουστική διαδραστική εγκατάσταση που περιλαμβάνει ζωντανή βιντεοπροβολή και μουσική.

Χαρά και ζεστασιά στις γειτονιές της Αθήνας

Για μια ακόμα χρονιά ο δήμος της Αθήνας δίνει έμφαση στις γειτονιές της Αθήνας με πληθώρα εκδηλώσεων σε πλατείες, παιδικές χαρές, πεζόδρομους και των επτά δημοτικών διαμερισμάτων. Ήδη από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου επισκέπτεται τις γειτονιές της Αθήνας υποδεχόμενη τα Χριστούγεννα και ανάβοντας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των δημοτικών κοινοτήτων στις κατά τόπους πλατείες.

Οι εφετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου της Αθήνας έχουν ήδη ξεκινήσει από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από την πολύπαθη πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Συνολικά 150 καλλιτέχνες μαζί με την Φιλαρμονική και τα μουσικά σύνολα του δήμου θα βρεθούν σε δρόμους, πλατείες, παιδικές χαρές, λέσχες φιλίας, σε σταθμούς μετρό, στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο μουσείο λαϊκής τέχνης «Αγγελική Χατζημιχάλη» και σε 14 πολιτιστικά κέντρα επιβεβαιώνοντας το μήνυμα πως «οι γιορτές ενώνουν ηλικίες, φυλές και ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...