Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν μαθήματα Βιολογίας για τελειόφοιτους σε γειτονιές του Δήμου Αθηναίων

Τους τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου που θα ριχτούν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων τον επόμενο Μάιο συνδράμει η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ). Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων βιολόγοι θα πραγματοποιούν δωρεάν μαθήματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα.

«Η περίοδος κρίσης που βιώνουμε δεν έχει αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Ολοι μας σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό βρισκόμαστε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να
ανταποκριθούμε στις βασικές ατομικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Εκτός όμως της ατομικής προσπάθειας οφείλουμε, ως επιστήμονες που ασχολούμαστε με τη ζωή, να αναπτύξουμε και άλλες δραστηριότητες αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και να συνεισφέρουμε, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, στην κοινωνία», αναφέρει η ΠΕΒ.

Τα μαθήματα θα οργανώνονται σε γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, όπου έχει την έδρα της η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων. Για την καλύτερη οργάνωση της προσπάθειας, ο δήμος επικοινώνησε με τα σχολεία, τους γονείς και τους μαθητές, κατάρτισε τη λίστα των μαθητών και θα προσφέρει την απαιτούμενη υποδομή (χώρους, υλικά κ.ά.). Οι μαθητές ενημερώθηκαν από το σχολείο τους για την πρωτοβουλία. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο γ.γ. της ΠΕΒ Γιώργος Κατοπόδης ήδη οργανώνονται μαθήματα στα Σεπόλια, τα Κάτω Πατήσια, τον Σταθμό Λαρίσης και το Μετς. Στόχος των εκπαιδευτικών είναι τα τμήματα να είναι ολιγομελή, έως 10 παιδιά.

Επίσης, η ΠΕΒ έχει πρόθεση να οργανώσει ανάλογα μαθήματα για παιδιά σε άλλους δήμους της πρωτεύουσας.
Διαλέξεις κάθε Τετάρτη

Την ίδια στιγμή, σειρά διαλέξεων καθηγητών του ιδρύματος θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημιουργώντας το «Πανεπιστήμιο Πολιτών», όπως ονομάζεται, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Οι διαλέξεις αρχίζουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο των Προπυλαίων (αμφιθέατρο Αλκη Αργυριάδη) με την ομιλία του καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Eπιστημών κ. Παναγιώτη Πετράκη και θέμα την έξοδο από την κρίση.

Οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη και θα διαρκέσουν έως τις 24 Απριλίου 2013. Στις διαλέξεις θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, την υγεία, τον φασισμό, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...