Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Να γίνει ο χώρος Λυκείου Αριστοτέλη-Βυζαντινού Μουσείου-Πολεμικού Μουσείου Ανοικτό Πολιτιστικό Πάρκο

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου στις 09.30 το πρωί, συζητείται στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή της Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρα αναφορικά με την πρόταση της κας Πιπιλή να γίνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών Αθηναίων να ενοποιηθούν οι χώροι του Λυκείου του Αριστοτέλη με το Βυζαντινό Μουσείο και το παρακείμενο Πολεμικό Μουσείο σε ένα ανοικτό, ελεγχόμενο, πολιτιστικό πάρκο.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση η Βουλευτής εξιστορεί στον σημερινό Υπουργό τις πολύχρονες προσπάθειες της από την εποχή ακόμα που ήταν δημοτική σύμβουλος Αθηναίων αλλά και ως Βουλευτής Α’ Αθηνών για την ανάδειξη του εγκαταλελειμμένου έως πρότινος αρχαιολογικού χώρου του Λυκείου του Αριστοτέλη στην οδό Ρηγίλλης. Παραθέτει μάλιστα την άμεση ανταπόκριση του τότε Υπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Επίκαιρη Ερώτησή της στις 16/03/2009 όταν ζητούσε να απαλλαγεί ο χώρος από τα απαίσια αλουμινένια «τείχη» που τον περιέκλειαν και τον έκρυβαν από τους πολίτες. Σε χρόνο ρεκόρ με εντολή του τότε Υπουργού κ. Σαμαρά τοποθετήθηκε η νέα περίτεχνη περίφραξη. Με νέα Επίκαιρη στον Υπουργό κ. Π. Γερουλάνο στις 12/01/2010 επανήλθε στο θέμα ζητώντας την αξιοποίηση πόρων για την επιτάχυνση των ανασκαφών.

Με αφορμή τις εργώδεις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο χώρο του Λυκείου, η Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό:

Α. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ανασκαφής;

Β. Υπάρχει πρόβλεψη να πέσουν τα κάγκελα που χωρίζουν το ένα μουσείο από το άλλο έτσι ώστε να γίνει ένα σημαντικό πολιτιστικό πάρκο στο κέντρο των Αθηνών;
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...