Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοποριακή παράσταση-ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

Μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία-ξενάγηση προσφέρει στους επισκέπτες του το Μουσείο Ακρόπολης από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου φιλοξενώντας... το MIRfestival 2012, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, που υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών.
Το φεστιβάλ, που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων θα παρουσιάσει στους χώρους του μουσείου την πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση - περφόρμανς με τίτλο «Symphony of a missing room» των Σουηδών καλλιτεχνών Κρίστερ Λουντάλ και Mαρτίνα Σέιτλ. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δίδυμο που, παρ΄ ότι έχει ξεκινήσει πρόσφατα κατακτά με ταχύτητα την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί έτσι σε μια μοναδική περιπέτεια, που θα λάβει χώρα στην «αίθουσα που δεν υπάρχει», παρά μόνο στη φαντασία του θεατή. Αυτή η παράξενη περφόρμανς αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και το χρόνο.

Με εξαίρεση την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου που το Μουσείο είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται πέντε παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Η είσοδος για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Η ιδιομορφία της παράστασης εξάλλου επιβάλλει την προσέλευση των θεατών δέκα λεπτά πριν από την έναρξη, καθώς θα υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας. Η είσοδος στο Μουσείο δεν θα είναι δυνατή αφού ξεκινήσει η παράσταση.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...