Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι εκδηλώσεις του Athens Fringe Live ανατρέπουν την καθημερινότητα στην πόλη τον Ιούνιο

Το σύνθημα φέτος δίνουν οι Burger Project την 1η Ιουνίου με acoustic set στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι

Κόντρα στην κρίση, με όπλο τη δημιουργία, το φεστιβάλ Athens Fringe Live ανοίγει τις πύλες του από 1η Ιουνίου και δίνει βήμα σε καλλιτέχνες και ομάδες κοινωνικής δράσης να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανατρέψουν και να εμπνεύσουν την καθημερινότητα της πόλης.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 30 μέρες, 500 καλλιτέχνες, 95 καλλιτεχνικές ομάδες, 20 ΜΚΟ, 10 δράσεις, 28 παραστάσεις, 20 συναυλίες, 25 προβολές, 6 εικαστικές εκθέσεις, παιδικό πρόγραμμα, θερινό σινεμά, workshops.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ σαλπάρει και ταξιδεύει με καλλιτέχνες, δημιουργούς και ακτιβιστές. Το σύνθημα φέτος δίνουν οι Burger Project την 1η Ιουνίου με acoustic set στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι στο Μοναστηράκι.

Για 30 μέρες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως οι Belleville και ο George Gaudy, καθώς και δημιουργοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από ροκ μέχρι πειραματική τζαζ, κρουστά και όπερα.

Πρωτότυπες και κλασικές θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού και περφόρμανς δίνουν το δικό τους στίγμα, ενώ έξι διαφορετικές εκθέσεις από 30 εικαστικούς και ΜΚΟ προσθέτουν τη δική τους «πινελιά» στην πολύχρωμη διοργάνωση.

Στο Athens Fringe Live η καλλιτεχνική δραστηριότητα συναντάται με ΜΚΟ και δίκτυα ενεργών πολιτών για να παρέμβουν στην καθημερινότητα με πρωτότυπα δρώμενα που σκοπό έχουν την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, αλλά και την αφύπνιση των πολιτών.

«Μέρα Παιχνιδιών», δωρεάν μαθήματα γλωσσών και άλλες εκδηλώσεις

Φέτος, το Fringe γιορτάζει και τη Μέρα Περιβάλλοντος καλώντας τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο σε μια πρωτότυπη ζωντανή «έκθεση», στο Βρυσάκι.

Ακόμη, ανακηρύσσει την 23η Ιουνίου «Μέρα Παιχνιδιών»: το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτραπέζια για το κοινό και τεχνογνωσία από τους παιχνιδογνώστες του playhouse, διαδραστικά παιχνίδια και αφιέρωμα στα παιχνίδια άλλων εποχών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Τμήμα Οπερας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταμάτη Μπερή, το φετινό Fringe παρουσιάζει δύο βραδιές - αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Τζουζέπε Βέρντι, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από τη γέννησή του. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο Βρυσάκι το « Il Trovatore», ενώ το αφιέρωμα θα κλείσει με το «Rigoletto» στις 30 Ιουνίου.

Για τις ημέρες του φεστιβάλ, το Βρυσάκι θα μετατραπεί σε θερινό σινεμά: Σε συνεργασία με την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη, το Νεανικό Πλάνο Σχεδιασμός και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα διοργανωθούν προβολές ταινιών στην εξωτερική αυλή. Κινούμενα σχέδια για παιδιά, ταινίες από όλον τον κόσμο για ενήλικες θα φιλοξενούνται καθ' όλη τη διάρκεια του Live και στις εσωτερικές αίθουσες προβολής, με δωρεάν είσοδο.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, το Athens Fringe Νetwork οργανώνει το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης Αλληλεγγύη, με δωρεάν μαθήματα Τεχνών, Γλωσσών, Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ειδικής Αγωγής από εθελοντές επαγγελματίες διδάσκοντες. Έως σήμερα, πάνω από 600 μαθητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ανταποδίδοντας με τη σειρά τους τον αντίστοιχο χρόνο των μαθημάτων δημιουργικά στην κοινότητα, μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ ή ανεξάρτητες δράσεις.

Στις 25 Ιουνίου, επτά ομάδες της Αλληλεγγύης δημιουργούν μια μοναδική παράσταση με μουσική, χορό, τραγούδι και απαγγελία από διαφορετικές κουλτούρες με θέμα την αλληλεγγύη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Athens Fringe Network επιχειρεί να φέρει σε επαφή, εκπροσώπους από πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας με τους νέους δημιουργούς. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου στο Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι.

Το Athens Fringe Live 2013 θα λειτουργήσει με άξονα τη θεματική «Παλιά Πόλη - Νέα Πόλη». Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχοντες θα δώσουν ραντεβού με το κοινό στην καρδιά της Πλάκας, στο Βρυσάκι και στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στο Θησείο.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ακόμη στρογγυλό τραπέζι (στις 19 Ιουνίου στο Βρυσάκι), όπου ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες συζητούν και προτείνουν δημιουργικές ιδέες πάνω σε αυτό το θέμα.

* H γενική είσοδος σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, performances και workshops είναι 10 ευρώ, ενώ η είσοδος στις εκθέσεις, στις δράσεις και στις προβολές είναι δωρεάν. Πληροφορίες: τηλ. 210-3210.179.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...