Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στήριξη των Νέων της ΔΗΜΑΡ στο 9ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθηνών

Το 9ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ για μία ακόμα χρονιά μας υπενθυμίζει τα υπαρκτά και άλυτα προβλήματα στο χώρο των εξαρτήσεων. Πάρα τους αγώνες πολλών χρόνων, η αντιμετώπιση των χρηστών ουσιών συνεχίζει να είναι τιμωρητική και όχι αντιμετώπιση ενός ασθενούς. Οι Νέοι της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζουμε το διαχωρισμό των ναρκωτικών ουσιών σε «μαλακά και σκληρά», καθώς και τη μείωση των ποινών για τους απλούς χρήστες και τους εξαρτημένους μικροδιακινητές. Ακόμα, πάγια θέση μας είναι η ελεύθερη χρήση κάνναβης με ποσοτικό όριο. Με βάση τα παραπάνω ταχθήκαμε αναφανδόν υπέρ του νόμου που προώθησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιδίωξή μας είναι η βελτίωση της πρόνοιας που προσφέρεται στα εξαρτημένα άτομα, τα οποία, είτε δεν πληρούν τα κριτήρια για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα, είτε ο χρόνος αναμονής τους είναι υπερβολικά μεγάλος. Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά ολόκληρη την κοινωνία και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουμε να το αναδείξουμε.
Με γνώμονα την πρόληψη, τη σωστή ενημέρωση και την ανάδειξη νέων μεθόδων θεραπείας, στο πλαίσιο, πάντα, της επιστημονικής προόδου, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...