Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Μπλόκο Καμίνη στα «συσσίτια μίσους»

Την πρόθεσή του να μην επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να προχωρήσει στην αυριανή «διανομή τροφίμων της Λαμπρής» στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να σιτίσει «χιλιάδες ελληνικές οικογένειες», εκδήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, προκαλώντας την λυσσώδη αντίδραση του ακροδεξιού κόμματος. Χαιρετίζουν την απόφασή του, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στη δήλωσή του, ο κ. Καμίνης αναφέρει:
«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

Στην απάντησή της η Χρυσή Αυγή, βάλλοντας κατά πάντων, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Πριν από τρεις μόλις ημέρες, Έλληνες παραγωγοί μοίρασαν δωρεάν λαχανικά ακριβώς έξω από τη βουλή. Πάρα πολλές φορές τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είδαμε ούτε μία φορά τον δήμαρχο Καμίνη, που εξελέγη με ψήφους λαθρομεταναστών, να παίρνει θέση.

Πόσο μάλλον να απειλεί και να εκδίδει διαταγές απαγόρευσης, όπως έκανε πριν από λίγο για το αυριανό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής. (...) Υπενθυμίζουμε στον λαθρολάγνο Καμίνη ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δημοκρατία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει».

Την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων χαιρέτισαν με ανακοινώσεις τους ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ:
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο μίσους που έχει ανακοινώσει η Χρυσή Αυγή για αύριο στην Πλατεία Συντάγματος. Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει δημοκρατική πόλη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της σημειώνει:

«Με την απόφασή του να μην επιτρέψει τα 'συσσίτια μίσους' της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Συντάγματος, ο Γιώργος Καμίνης τιμά την ψήφο των δημοκρατικών πολιτών της Αθήνας. Επιτέλους, οι φασιστικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να μένουν άλλο αναπάντητες.Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή πόλη».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...