Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Ξανά υποψήφιος ο Γ. Καμίνης

Την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5. Σημείωσε, δε, ότι θα... αναζητήσει στήριξη στην υποψηφιότητά του από τα δημοκρατικά κόμματα.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων με 490 ευρώ, ο δήμαρχος Αθηναίων παρατήρησε ότι έχει σημασία από ποια σκοπιά βλέπει κανείς το ζήτημα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χαριστικές προσλήψεις. «Αυτό μπορεί να το δει κανείς ή από τη μία ή από την άλλη πλευρά. Αυτός που δεν έχει δουλειά να πει ότι βρίσκει και χρειάζεται αυτά τα 490 ευρώ και αυτός που έχει να πει ότι μειώνονται τα χρήματα. Έχει σημασία λοιπόν από ποια σκοπιά το βλέπεις. Έπειτα, θέλω να δω τη διάταξη. Δεν την έχω δει ακόμα. Βεβαιώνω όμως κατηγορηματικά ότι εγώ δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσω για να προσλάβω χαριστικά ανθρώπους στο Δήμο Αθηναίων, διότι ακόμη και εκεί όπου μπορούσα να το κάνω -π.χ. στις κατασκηνώσεις- από φέτος και εκεί γίνεται ηλεκτρονικά η μοριοδότηση. Τελείωσαν αυτά» τόνισε.

Ο Γ.Καμίνης τάχθηκε εκ νέου υπέρ των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικο προορισμό, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της», ενώ σχετικά με τα συσσίτια, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι «θα παρουσιάσουμε στις αρχές Ιουνίου μια μεγάλη έρευνα για το φαινόμενο της φτώχειας στην Αθήνα. Βλέπουμε το φαινόμενο της νέας φτώχειας, των ανθρώπων που είχαν κανονικά τις δουλειές τους και εν μία νυκτί τις έχασαν. Κι αν δεν λειτουργεί το μαξιλάρι της οικογένειας, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί κάποιος στα συσσίτια. Αυτή τη στιγμή είμαστε στις 5.500 οικογένειες. Πιθανόν τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε και άλλες 200-400 μέσα από χορηγούς, αναλαμβάνοντας την τροφοδοσία τους με τρόφιμα όλο το μήνα. Δεν επιτρέπεται στη σημερινή Ελλάδα άνθρωπος να πεινάει».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των αστέγων, ο κ. Καμίνης σημείωσε: «Η εικόνα που είχαμε πριν από μερικούς μήνες ήταν ότι οι κατά κυριολεξία άστεγοι ήταν 1.000 και κάτι. Τώρα εγκαινιάζουμε μαζί με τους Γιατρούς του Κόσμου ξενώνα στο Ρουφ που θα μπορεί να τους φιλοξενεί το βράδυ. Θα βγούμε στο δρόμο και θα πείθουμε αυτούς τους ανθρώπους και με μεταφορικό μέσο να έρθουν στον ξενώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...