Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καμίνης: Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης στην Αθήνα

Στις πολιτικές που αναπτύσσει ο Δήμος Αθηναίων στον τομέα της κοινωνικής συνοχής, στη δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, στις αναπλάσεις περιοχών στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης της πρωτεύουσας και στις δράσεις ενίσχυσης κυρίως της νεανικής επιχειρηματικότητας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (The Council of Foreign Affairs) στη Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε κλειστή συνεδρίαση προς τιμήν του κ. Καμίνη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολιτική και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Συγχρόνως απάντησε σε σειρά ερωτημάτων από πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους επιχειρήσεων, επενδυτικών εταιρειών και φορέων για τις επιπτώσεις της κοινωνικής κρίσης στην πολιτική κατάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμφάνιση ακραίων πολιτικών τάσεων.

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την «αταλάντευτη προσήλωσή του» στην ανάγκη να λειτουργεί η πρωτεύουσα με κανόνες και σημείωσε τη σημαντική βελτίωση στον τομέα της ασφάλειας. Παράλληλα, επεσήμανε τις προσπάθειες του δήμου ώστε η Αθήνα να καταστεί αυτόνομος τουριστικός προορισμός και παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην πόλη.

Τη συζήτηση συντόνισε ο συγγραφέας και συνεργάτης του New York Times Magazine Τζέιμς Τράουμπ.

Αύριο ο κ. Καμίνης θα συναντηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο της Νέας Υόρκης με τον δήμαρχο της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...