Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο του "συσσιτίου" της "Χρυσής Αυγής" και των επεισοδίων

Ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο του "συσσιτίου" της "Χρυσής Αυγής" και των επεισοδίων που ακολούθησαν εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου


Με αφορμή τα επεισόδια  που εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα και  την επίθεση που δέχθηκε ο  δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης από  βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την  επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.

Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι  μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ


«Oι χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόπειρα του Γιώργου Γερμενή να επιτεθεί στον δήμαρχο Αθηναίων.

«Η επίθεση του οπλοφόρου χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά  θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η ενέργεια του δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού».

«Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και η δήλωση του Γιώργου Καμίνη ότι «θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε"  στην Πλατεία Συντάγματος», προκειμένου να μη στέλνεται εσφαλμένο μήνυμα ότι επικρατεί στην Αθήνα κατάσταση εξαθλίωσης.

Όπως αναφέρει, η δήλωσή του «δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ' αυτό το γεγονός ότι λόγω μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους».

«Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης "από όλους σε όλους" και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ


«Σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί στο κέντρο.

Κάλεσε επίσης τις αρμόδιες αρχές «να εφαρμόσουν το νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη».

Η ΔΗΜΑΡ


Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ  για την επίθεση βουλευτή της  Χρυσής Αυγής στον Γ. Καμίνη:

"Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των «συσσιτίων μίσους» της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής,οπλοφορώντας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι. Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Κανείς δεν  θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς  πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες  πίσω".


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...