Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τον Μάιο του 2014 τα πρώτα έργα τέχνης στον Εθνικό Κήπο

Υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου - Παράλληλα θα φυτευτούν 24 δένδρα και 7.000 φυτά - Στόχος ο πολίτης να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη


Τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στον Εθνικό Κήπο, με μεγαλύτερη αυτή της έκθεσης για πρώτη φορά έργων σύγχρονης τέχνης, παρουσιάσαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Εκτός από τη μετατροπή του ανά δίμηνο και για την επόμενη διετία σε ανοιχτή γκαλερί, ο Εθνικός Κήπος θα υποστεί και κηποτεχνική ανάπλαση σε οχτώ σημεία με τη φύτευση 24 δέντρων και 7.068 φυτών συμβατών με το χαρακτήρα και τη δομή του βοτανικού κήπου.

Στόχος του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο», σύμφωνα με τους εμπνευστές του, είναι να  φέρει τον πολίτη και τον επισκέπτη της Αθήνας σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και να καταστήσει τον Εθνικό Κήπο σημείο συνάντησης και αναψυχής για περισσότερους κατοίκους της Αθήνας.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονα τοπίων Λουί Μπενέ (Louis Benech), σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο doxiadis+.

Η πρώτη έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης θα πραγματοποιηθεί το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2014, υπό την επιμέλεια της Iwona Blazwick OBE, Διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...