Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

«Το Κέντρο Αστέγων κινδυνεύει!»

Το γνωστό σε όλους μας για την τεράστια κοινωνική δράση και προσφορά Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, κινδυνεύει με διάλυση. Αιτία  η λήξη των συμβάσεων  των εργαζομένων  στο Δημοτικό Ίδρυμα. 

Αυτό είναι το θέμα επείγουσας Ερώτησης  προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πού κατέθεσε η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή

Μετά από δηλώσεις του Προέδρου του Ιδρύματος, κ. Ν. Κόκκινου, έγινε γνωστό ότι σε 10 μέρες, στις 14 Νοεμβρίου, λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων του Ιδρύματος παρά την πρόταση του Δ.Σ. προς τα συναρμόδια Υπουργεία από τον Μάρτιο για πρόσληψη 61 ατόμων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών δομών του ιδρύματος.

Ο σκοπός του  ιδρύματος δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης, σίτισης, υγείας και επανένταξης των αστέγων που ζουν στην πόλη αλλά και η υποστήριξη των πολιτών και των οικογενειών που, ενώ δεν είναι άστεγοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Τα προγράμματα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων επιτυγχάνονται μέσω του «Ανοιχτού Κέντρου Σίτισης», των Ξενώνων που διαθέτει, του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», του «Κοινωνικού Φαρμακείου», της  «Αθηναϊκής Αγοράς» και του «Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών» που λειτουργεί στο Παλαιό Φρουραρχείο.

Η Βουλευτής  επισημαίνει: «Το κοινωνικό έργο που παρέχεται από το ίδρυμα σε αστέγους ή οικογένειες ανέργων ή σε άλλες ευπαθείς ομάδες της πόλης των Αθηνών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης και διαβίωσης είναι αξιοθαύμαστο και άκρως απαραίτητο στην σημερινή, σκληρή εποχή. Τονίζω δε ότι έχει τύχει της πλήρους αναγνώρισης από την κοινωνία και τα Μ.Μ.Ε.».

Εκτός από την  άμεση προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων, η Βουλευτής ερωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς για τυχόν πρόβλεψη παράτασης των παρόντων συμβάσεων πέρα της 14ης Νοεμβρίου με σκοπό να αποφευχθεί η διακοπή των παροχών του Ιδρύματος προς τους Αθηναίους πολίτες και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...