Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ο Καμίνης τα βάζει με τους Αγανακτισμένους

Πρωτοβουλία προκειμένου να μπει τέλος στην κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλατεία Συντάγματος από τους Αγανακτισμένους αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό  MEGA ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία να σταματήσει η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην πλ. Συντάγματος και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Η κίνηση Καμίνη έρχεται μία ημέρα μετά την έκκληση που απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα που επικρατεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας τις κινητοποιήσεις ούτε με δικαιώματα

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υπουργός σημείωσε ότι οι "πλατείες" μπορεί να είναι το σπίτι καθενός που δεν έχει δουλειά ούτε στον ήλιο μοίρα. Αλλά είναι άλλο πράγμα οι συγκεντρώσεις σ' αυτές που είναι και οξυγόνο για τη δημοκρατία και άλλο πράγμα τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος δίνοντας μία απαράδεκτη εικόνα, που πλήττει τη χώρα και οδηγεί σε μείωση του τουρισμού.

Ο Μ. Παπαϊωάννου επέμεινε ότι θα πρέπει να μπει μπροστά ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης, αλλά και ο Ν. Κακλαμάνης για να γίνει διάλογος, να υπάρξει συνεννόηση για να φύγουν τα αντίσκηνα. Αυτοί που έχουν κατασκηνώσει δεν είναι αυτοί που πάνε να διαμαρτυρηθούν το βράδυ της Κυριακής.

"Δεν θέλω να πάνε τα ΜΑΤ, δεν θέλω να γίνουν επεισόδια, αλλά να ανοίξει διάλογος για να αλλάξει αυτή η εικόνα που αδικεί την Αθήνα, τη χώρα μου και τις πεθαίνει", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι Ισπανοί αγανακτισμένοι έφυγαν από την κεντρική τους πλατεία.

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνονται διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις που είναι οξυγόνο της δημοκρατίας, αλλά εξέφρασε τη διαφωνία του με τη σημερινή εικόνα. "Ο εμπορικός κόσμος πλήττεται, πεθαίνει και οι καταστροφές που έγιναν σε μεγάλα ξενοδοχεία πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αφορούν και τους εργαζόμενους που υπάρχουν εκεί", σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...