Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για τις σκηνές στο Σύνταγμα

#aganaktismenoi Syntagma Square Athens June 1s...Image by odysseasgr via Flickr
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος. 

Θα διερευνηθεί κατά πόσο έχει διαπραχθεί το αδίκημα, πλημμεληματικού χαρακτήρα, της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο.

Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις αναμένεται να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Επιμένει στην απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα ο Δήμος Αθηναίων. Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εικόνα της πλατείας.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους «Αγανακτισμένους» παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν δηλαδή «κλείσει» για τη θερινή περίοδο η Βουλή. Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους «Αγανακτισμένους» και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.

Εν τω μεταξύ, βολές για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος εξαπέλυσε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που «ανθούν» στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε «καραγκιόζ μπερντέ» την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...