Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Δρομάκι της Τέχνης» δίπλα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης!

Εάν σας αρέσει η περιπλάνηση στα μονοπάτια της τέχνης, ελάτε στις 22 και 23 Οκτωβρίου στην οδό Λεμπέση, στο «Δρομάκι της Τέχνης» δίπλα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από την περσινή αποδοχή του κοινού οι αίθουσες τέχνης el.marneri galerie, ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ art gallery και το γραφείο βιομηχανικού σχεδιασμού christinaskouloudi design studio σας προσκαλούν το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου, από τις 11.00 έως τις 22.00 να γιορτάσετε μαζί τους το ξεκίνημα της νέας εικαστικής σεζόν. Μακριά από την καθημερινότητα και κόντρα στην κρίση, στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο μουσείο της Ακρόπολης στην οδό Λεμπέση (που πήρε το όνομα της από το γνωστό ζωγράφο Πολυχρόνη Λεμπέση), οι ιδιοκτήτες των παραπάνω πολιτιστικών χώρων, οι συνεργάτες τους, οι εθελοντές και οι φίλοι της τέχνης σας περιμένουν.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά έργα των Μανώλη Αναστασάκου, Κατερίνα Καλόγρη, Χριστίνα Κελλίδη, Χάρη Κοντοσφύρη, Ανδρέα Λόλη, Στέλλα Μπακατσή και Δήμητρα Σιατερλή, στην υπαίθρια έκθεση γλυπτικής της οδού Λεμπέση. 
Επίσης θα δείτε την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "my home" από τις εικαστικούς Αρίστη Κωστοπούλου και Καίτη Χαλιορή.
Η αίθουσα τέχνης el.marneri galerie θα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "post motion" και η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος την ατομική έκθεση χαρακτικής της Αναστασίας Κωνσταντάκου "Απουσίες".
Παράλληλα θα προβάλλονται γλυπτά-δημιουργίες των παιδιών του νηπιαγωγείου «Έλα να παίξουμε» ηλικίας 4-6 ετών καθώς και μία παιδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα την πανσέληνο που δημιούργησαν παιδιά ηλικίας 8-15 ετών στα πλαίσια της έκθεσης "Η τέχνη πάει κατασκήνωση" τον Ιούλιο του 2011 που διοργάνωσε η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος σε συνεργασία με τις κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου.
Επίσης θα προβάλλεται το stop motion animation που δημιούργησαν τα παιδιά της Στ΄τάξης δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη μαζί με την εικαστικό Λία Πέτρου καθώς και το video art της performance "Δ Ι Ψ Α" που παρουσίασαν οι εικαστικοί Κατερίνα Φανουράκη με τον Eugene Ankomah (που ήρθε ειδικά από την Αγγλία για αυτή την παρουσίαση) στα πλαίσια έναρξης της δεύτερης φάσης του project “World Water Museum” installation, της εικαστικού Καίτης Χαλιορή στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο πρωί

11:00 | Εικαστικοί πειραματισμοί με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων από τo νηπιαγωγείο του "Έλα να παίξουμε" με την καθοδήγηση της εικαστικού μας Ραλλού Κάτσαρη. Μεσα απ' τη κίνηση και το παιχνίδι τα παιδιά δημιουργούν το δικό τους έργο τέχνης.

13:15 | Κουκλοθέατρο "Χάδι στη λύπη" από τον μαριονετίστα Σωκράτη Παππά με συνοδεία τσέλο από τον Άρη Ζέρβα.

Σάββατο απόγευμα

17:30 | Επίδειξη της τεχνικής της μαρμαρογραφίας από τον Δημήτρη Τσοκάκη

18:00 | Performance από την Αγγελική Ματοπούλου

19:00 | Κουκλοθέατρο "Κακούλα παλούκ" από τον κουκλοπαίχτη Γιάννη Τσιούτα

19:30 | "Ο σύγχρονος χορός συναντά τον Bach". Τσέλο από τον Άρη Ζέρβα με παράλληλες χορογραφίες ειδικά σχεδιασμένες από τις χορεύτριες Δήμητρα Βλάχου και Μαρίν

++α Κούρτη

20:00 | "Ελάτε να ξετυλίξουμε την κόκκινη κλωστή, ν΄ακούσουμε ποια αλήθεια θα μας πει..." Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους από την παραμυθού Ζωή Νικητάκη

21:00 | Μουσική από το dj Χρήστο Νίκα

Κυριακή πρωί

11:00 | Eικονογράφηση ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη από την εικαστικό Άννα Τσαλάγκα με συμμετοχή των παιδιών

12:00 | Εικαστικοί πειραματισμοί με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων από τo νηπιαγωγείο του "Έλα να παίξουμε" με την καθοδήγηση της εικαστικού μας Ραλλού Κάτσαρη. Μικρά και άχρηστα υλικά μετατρέπονται σε εναλλακτικά κοσμήματα μέσα απο τη φαντασία των παιδιών.

13:00 | Κουκλοθέατρο "Ice dream" με τους κουκλοπαίχτες Ελένη Βογιατζίδου και Αλέξανδρο Σεϊταρίδη

Κυριακή απόγευμα

17:00 | Επίδειξη χαρακτικής σε plexiglass από την Εύη Αθανασίου με συμμετοχή των μικρών αλλά και μεγάλων επισκεπτών μας όπου θα χαράξουν και θα τυπώσουν οι ίδιοι τα δικά τους χαρακτικά αντίτυπα

17:30 | "Φτιάξε το δικό σου puzzle" με συμμετοχή των μικρών μας φίλων και της ζωγράφου Σοφίας Γαϊτάνη

18:00 | Επίδειξη της τεχνικής της μαρμαρογραφίας από τον Δημήτρη Τσοκάκη

18:30 | Μουσική από το dj Χρήστο Νίκα


Παράλληλα με τις εκδηλώσεις μας θα δοθούν δωράκια στα παιδιά από την el.marneri galerie. Τέλος το funbike.gr θα κληρώσει κάποιες βόλτες με τα πρωτοποριακά τετράτροχα - τετραθέσια ποδήλατα του.

Οδός Λεμπέση, μεταξύ της Μακρυγιάννη και της Λ. Συγγρού 50 μέτρα από τον σταθμό μετρό Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...