Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στην Αθήνα τελικά τα συνέδρια της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας

Θα πραγματοποιηθούν τελικά στην Αθήνα τα συνέδρια τα οποία έχει προγραμματίσει για τα επόμενα τρία χρόνια η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία, παρά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πριν από μια εβδομάδα ο δήμαρχος Αθηναίων είχε απευθύνει επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σ. Δήμα, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Π. Γερουλάνο, την οποία κοινοποίησε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, ζητώντας την παρέμβασή τους για να αποτραπεί ο κίνδυνος να μην γίνουν τα επιστημονικά συνέδρια στην Αθήνα.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε καθώς η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (European Society of Cardiology) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα συνέδριά της σε άλλους προοορισμούς της Ευρώπης, επικαλούμενη λόγους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στην χώρα, αλλά και το υψηλό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό ρίσκο. Τελικά, η επιστημονική εταιρεία δεν αλλάζει τον προγραμματισμό της για τα συνέδρια στη χώρα μας το 2012, το 2013 και το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...