Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Νομοθετική πρωτοβουλία Καμίνη για τις διαδηλώσεις στην Αθήνα

Νομοθετική πρωτοβουλία θα παρουσιάσει αμέσως μετά τις εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - σχετικά με τις διαδηλώσεις και τη λειτουργία της πόλης... ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, όπως τόνισε κατά τον χαιρετισμό του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO).

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στη σπουδαία σημασία που έχει για την Αθήνα ο συνεδριακός τουρισμός και μάλιστα "στις δύσκολες οικονομικές μέρες που περνάμε", επισημαίνοντας ότι "η Αθήνα παραμένει ένας σημαντικός συνεδριακός προορισμός".

Χαρακτήρισε επιτυχία την παραμονή των συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας για το 2012 -2014 στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ υποστήριξε ότι ειδικότερα για τον τουρισμό της πόλης "έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε και ως Πολιτεία και ως Δήμος και ως πολίτες".

Επίσης, αναφέρθηκε σε εμπόδια για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αθήνα και έφερε ως παράδειγμα "την υψηλότατη επιβάρυνση και για τους επιβάτες και για τις αεροπορικές εταιρείες του αεροδρομίου "Ελευθ. Βενιζέλος", προσθέτοντας ότι "το κόστος, όπως γνωρίζετε, είναι σημαντικά υψηλότερο από κάθε δυνητικό μας ανταγωνιστή στη Μεσόγειο".

Τέλος, ο κ. Καμίνης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του σχεδίου, αλλά και για την ανάληψη νέων κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με σκοπό την ανάδειξη της μητροπολιτικής Αθήνας ως συνεδριακού τουριστικού προορισμού καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν ετοιμαστεί οι στρατηγικοί άξονες για τη βιώσιμη μετακίνηση στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...