Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στον δήμο Αθηναίων από τις 16 Μαΐου

Το σύστημα είχε παύσει να λειτουργεί εδώ και δυο μήνες, διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα...
με την εκτύπωση των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος για μια πενταετία, είχε λήξει τον Ιούλιο 2011 και επεκτάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονη αύξηση της αμοιβής του αναδόχου.

Οι δυο αυτές ενέργειες, προκάλεσαν την επέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδέχθηκε τη νομιμότητα της σύμβασης με απευθείας ανάθεση, αλλά όχι με αναδρομική ισχύ. Μετά τη διευθέτηση του θέματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τελικά ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε η ελεγχόμενη στάθμευση να επιστραφεί στον δήμο, με σαφή πλεονεκτήματα για τον δήμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνας στον Αθήνα 9,84, θα είναι φθηνότερη και το καινούργιο σύστημα θα διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ (η εταιρεία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων).

Σε ό,τι αφορά την απώλεια εσόδων, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του πρώην αρμόδιου αντιδημάρχου Τ. Αβρανίτη «εάν δεν υπήρχε ελεγχόμενη στάθμευση στον δήμο από τον Ιούλιο, ο δήμος θα είχε διαφυγόντα κέρδη καθημερινά περίπου 14.000 ευρώ». Κατά άλλες εκτιμήσεις, οι απώλειες από τη μη λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, ανέρχονται για τον δήμο Αθηναίων σε 50.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...