Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Γ. Καμίνης: Το ισχύον νομικό πλαίσιο προκαλεί την παράνομη λειτουργία των οίκων ανοχής

Το θέμα της νομικής πρότασης που έχει κάνει για τους οίκους ανοχής επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά την αποκάλυψη ότι 12 ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν μέλη κλιμακίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

«Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καμίνης και προσθέτει:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει εγκαίρως καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς νομοθετική πρόταση, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής. Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας».

Το θέμα της λειτουργίας των οίκων ανοχής επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή την αποκάλυψη ότι μέσα σε λίγα 24ωρα, και έπειτα από σχετικούς ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ, 12 ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV. Πρόκειται για μία 22χρονη Ρωσίδα που εργαζόταν σε παράνομο οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας (Αχαρνών και Φωκαίας 22Β) και έντεκα γυναίκες (δέκα Ελληνίδες και μία από τη Βουλγαρία) που εργάζονταν στο δρόμο.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, στην πλατεία Ομόνοιας και στην πλατεία Βάθη.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:

- Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

- Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

- Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339

- ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...