Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Βατερλώ για το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών - Ποια ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής - Ποιοι εκλέγονται απ΄όλα τα κόμματα

Ηχηρά ονόματα που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν σε σημαντικές θέσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας δεν κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι μία θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου, αφού οι ψηφοφόροι τους γύρισαν την πλάτη στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Εκεί που το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα είναι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β'Αθηνών, καθώς με τα έως τώρα αποτελέσματα καταφέρνει να εκλέξει μόλις τέσσερις βουλευτές, όταν στις εκλογές του 2009 είχε βγάλει 20.

Χαρακτηριστικό είναι πως έως στη Βουλή καταφέρνουν να μπουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβερδος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Δημήτρης Ανδρουλάκης και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Εκτός Κοινοβουλίου όπως όλα δείχνουν μένουν οι Γιάννης Ραγκουσης, Πέτρος Ευθυμιου, Μιλενα Αποστολάκη, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Βούρος, η Άννα Νταλάρα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να εκλέξει στη Β'Αθηνών τρεις περισσότερους βουλευτές από ότι στις εκλογές του 2011. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν Σοφία Βούλτεψη, η οποιία επιστρέφει στη Βουλή, ο Κωστης Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αργύρης Ντινόπουλός, ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πάνος Παναγιωτοπουλος, η Άννα Καραμανλη, ο Βύρων Πολυδωρας, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Γιάννης Παπαθανασιου.

Φυσικά ο μεγάλος νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο κατάφεραν να εκλεγούν δύο πρώγην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα και κατέβηκαν υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τη Σοφία Σακοράφα και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι υπόλοιποι που μπαίνουν στη Βουλή στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Δημήτρης Παπαδημουλης, ο Γιάννης Δραγασάκης, η Ρένα Δούρου, ο Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα Νάντια Βαλαβανη, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες που έρχονται 3οι στην Β'Αθηνών εκλέγεται ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Γιάννης Μανωλης Ιωαννης και ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννιδης.

Η Χρυσή Αυγή εκλέγει 3 βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια και μέχρι στιγμής τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Γιώργο Γερμενης και την Ελένη Ζαρουλια.

Και τέλος τις 3 έδρες της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται πως θα πάρουν ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και τρίτος θα εκλεγεί εκτός απροόπτου ο Οδυσσέας Βουδούρης που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...