Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εκδότες κατά Καμίνη για το «Παζάρι Βιβλίου»


Τις αντιδράσεις του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) και του Επαγγελματικού Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να μεταφέρει το καθιερωμένο «Παζάρι Βιβλίου» (25/1 - 13/2) από την πλατεία Κλαυθμώνος στην πλατεία Κοτζιά. Οι διοργανωτές καταγγέλλουν ότι εξαιτίας αυτής της απόφασης οι πωλήσεις είναι σημαντικά μειωμένες. 

«Η κίνηση τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες είναι μειωμένη περισσότερο από 50% σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας» είπαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «μετά από 10 ημέρες λειτουργίας βλέπουμε την εκδήλωση να κινδυνεύει ως προς την οικονομική βιωσιμότητά της».

Η μεταφορά της εκδήλωσης, είπαν οι διοργανωτές, «είναι αποτέλεσμα πιέσεων, γνωριμιών και προσωπικών εξυπηρετήσεων του δημάρχου Αθηναίων σε ιδιώτη ή ιδιώτες. Είναι φανερό πως αυτό δεν αρέσει σε ιδιοκτήτη αλυσίδας καταστημάτων με έδρα την Θεσσαλονίκη, που πρωτοστατεί σε κίνηση διαμαρτυρίας για την μεταφορά της εκδήλωσης σε άλλο χώρο όπως το Γκάζι ή το Θησείο».

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο Δήμος Αθηναίων είχε απαντήσει στις 11/12/2012 ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημά τους για τη διοργάνωση της έκθεσης στην πλ. Κλαυθμώνος «λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν σχετικά με το «Παζάρι Βιβλίου» και του ανταγωνισμού που δημιουργείται με τα παρακείμενα βιβλιοπωλεία της περιοχής» και επανήλθε πρόσφατα επί του θέματος στις 2/1/13 εμμένοντας στην απόφασή του.

Το παζάρι -με τις εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν το 90%- πραγματοποιείται σε ένα ενιαίο για όλους τους εκδότες περίπτερο στην πλατεία Κοτζιά όπου εκτίθενται 500.000 βιβλία, περισσότερων από 150 εκδοτικών οίκων.

Τα εκποιούμενα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 10 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...