Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ξηλώνουν 300 περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας για περισσότερο πεζοδρόμιο

Επιχείρηση «ελεύθερα πεζοδρόμια» ξεκινάει σε πολλούς δήμος της χώρας με στόχο την απομάκρυνση κλειστών περιπτέρων ώστε να εξοικονομηθεί περισσότερος χώρος, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου τριακόσια κιόσκια.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι δήμοι, οι οποίοι από 1/1/2013 φέρουν την αρμοδιότητα για τα περίπτερα που μέχρι πρότινος ανήκε κυρίως στο Υπουργείο Αμυνας, θα αρχίσουν να ξηλώνουν τα περίπτερα που παραμένουν κλειστά.

Στο κέντρο της Αθήνας, αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου τριακόσια κιόσκια από κεντρικούς οδικούς άξονες όπως η Σταδίου, η Αχαρνών και η Πατησίων όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά και πολλές κλειστές επιχειρήσεις.

Στόχος βέβαια είναι και η εξοικονόμηση χώρου για τους πεζούς και η αποσυμφόρηση των πάλαι ποτέ εμπορικών δρόμων.

Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει τις επιχειρήσεις, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο δίνονταν οι άδειες περιπτέρων τις τελευταίες δεκαετίας με αποτέλεσμα να επικρατεί «κακός χαμός» στις μεγάλες πόλεις.

Χαρακτηριστικό είναι ,σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι κάποτε έφτασαν να λειτουργούν στην Αθήνα περίπτερα σε 1.080 σημεία.

Εκτός από τα τριακόσια περίπτερα για τα οποία δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον αναζητείται τρόπος για να την απομάκρυνση ή επαναλειτουργία και άλλων πολλών που παραμένουν κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...