Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Χιλιάδες χαμόγελα στην όμορφη Αθήνα

Ετοιμοι να τρέξουν όλοι, ακόμα και ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, δήλωσαν οι συντελεστές του δεύτερου Ημ-Μαραθώνιου της Αθήνας. Από αριστερά η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά, ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος
«Θέλουμε να δούμε πολλά χαμόγελα στην Αθήνα. Ελάτε να τρέξετε μαζί μας» είναι το σύνθημα του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι στο πνεύμα της εποχής που απαιτεί συνεργασίες, συνδιοργανώνουν τον 2ο Ημι - Μαραθώνιο δρόμο της Αθήνας. 

Στις 31 Μαρτίου, θα διεξαχθεί ο μεγάλος αυτός λαϊκός δρόμος, όπου θα πλαισιωθεί με ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο να δώσει στην Αθήνα την αίγλη που της αρμόζει. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και αξίζει να σημειωθεί πως πριν καν ανακοινωθεί επίσημα ο αγώνας είχαν ήδη κατατεθεί 3597 αιτήσεις συμμετοχής ! Δείγμα του ότι θα ξεπεραστεί εύκολα ο περσινός αριθμός των 5000 συμμετοχών.

«Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας καλύπτει το αγωνιστικό κενό, της Άνοιξης. Είναι η ευκαιρία να δούμε και πάλι χαρούμενα πρόσωπα στους δρόμους της Αθήνας και να ζήσουμε μια γιορτή. Είναι η ευκαιρία όλων μας να συμμετάσχουμε σε ένα αθλητικό γεγονός όπως ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, δοκιμάζοντας τα όρια μας. Χάρη στην προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο της Αθήνας, ο αγώνας θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα. Σε εποχές δύσκολες, όπως αυτές που βιώνουμε, ο αθλητισμός αποκτά μεγαλύτερη αξία. Είναι αγαθό και διέξοδο για την κοινωνία. Εμείς καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να τολμήσουν να πάρουν μέρος είτε στον Ημιμαραθώνιο, είτε στις μικρότερες διαδρομές των 5χλμ και 3χλμ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που ανακοίνωσε ότι το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 110.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από την ομοσπονδία και ήδη έχουν κάνει την επαφή με υποψήφιους χορηγούς. Παράλληλα 500 εθελοντές έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση των αρμόδιων φορέων, βοηθώντας εξαιρετικά στο να μειωθεί το κόστος της διοργάνωσης.

«Εφέτος δεν θα επιδιώξουμε να έχουμε συμμετοχές από το εξωτερικό πολύ απλά για οικονομικούς λόγους. Σταδιακά όμως φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε και ξένους δρομείς και η επιτυχία του Κλασσικού Μαραθωνίου Αθήνας μας οδηγεί. Αν και μη θεωρήσετε ότι επαναπαυόμαστε, αφού θεωρούμε πως με άριστα το 10, είμαστε ακόμα στο 6. Αυτό δείχνει το πώς βλέπουμε κάποια πράγματα και το τι φιλοδοξίες έχουμε. Απλά όπως λέει η λογική μια πόλη που διοργανώνει Μαραθώνιο πρέπει να διοργανώνει και Ημιμαραθώνιο και για αυτό προχωράμε» κατέληξε ο Κώστας Παναγόπουλος, την ώρα που ο Δήμαρχος Αθηναίων πιεζόταν από όλους να δώσει αυτή τη φορά το παρών, συμμετέχοντας τουλάχιστον στα 5 χιλιόμετρα.

«Είναι αλήθεια πως έχω κάνει προπόνηση και θα δούμε εάν είμαι πανέτοιμος σε ένα μήνα» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης που όταν έδειξε να…ζορίζεται για το αν θα τρέξει ή όχι, πήρε την πάσα από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη που ήταν δίπλα του. Κάτι του ψιθύρισε στο αυτί και ο Δήμαρχος γεμάτος αυτοπεποίθηση αποκάλυψε: «Πάντα υπάρχει και ο δρόμος της θλάσης…». Ο Ιωαννίδης πάντως, υποστήριξε λοτι μπορεί να τρέξει και τον ημιμαραθώνιο αλλά προτίμησε να δηλώσει την κόρη του στον αγώνα των 3 χλμ.

Νωρίτερα πάντως ο κ.Καμίνης είχε περάσει το μήνυμα: «Ο Ημιμαραθωνιος δίνει αξίες κοινωνικής αλληλεγγύης και ευ αγωνίζεσθαι. Αναδεικνύει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ αποτελεί ουσιαστικά και ένα αγώνα με σημαντικές διαστάσεις όπως είναι αυτές της υγείας αλλά και της οικογένειας. Καθώς ο αθλητισμός είναι υγεία, ενώ αποτελεί ευκαιρία να κατέβει να αγωνιστεί ο πατέρας και η μητέρα με τα παιδιά τους, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε ένα χώρο συνάντησης και διασκέδασης.

Άλλωστε η εκκίνηση θα δοθεί στο Σύνταγμα αφού θέλουμε με τον τρόπο αυτό να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στους πολίτες. Ο αγώνας αυτός θα είναι μια γιορτή την οποία ελπίζω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει. Παράλληλα ευελπιστούμε πως το αθλητικό και πολιτιστικό αυτό γεγονός θα γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης δρομέων από όλο τον κόσμο» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης υποσχέθηκε η πολιτεία να είναι κοντά σε τέτοιες ενέργειες

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των δύο φορέων και στηρίζουμε αυτό το αθλητικό γεγονός όπως ο Ημιμαραθωνιος Αθήνας. Αποτελεί μορφή μαζικού αθλητισμού και τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να γίνουν θεσμοί. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες που αξίζει να βρουν μιμητές. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά μπορείς να βοηθήσεις και με άλλους τρόπους» κατέληξε ο κ.Ιωαννίδης που ευχήθηκε: «Κάθε χρόνο να πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές. Ήδη η περσινή εμπειρία ήταν εντυπωσιακή».

Ο τεχνικός του αγώνα Βαγγέλης Παπαποστόλου παρουσίασε τις τέσσερις διαδρομές (Ημιμαραθωνιος, 5χλμ., 3χλμ, 600 μ.) που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους δρομείς που θα έχουν καθυστερήσει. Άλλωστε και η ώρα εκκίνησης θα είναι διαφορετική ανάλογα τη διαδρομή.

Ο Ημι-Μαραθώνιος (20.100 χιλιομέτρων) που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από το Σύνταγμα με τερματισμό το Ζάππειο αναμένεται να ξεπεράσει τις 3000 συμμετοχές συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα ενσωματωθεί. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες και το παράβολο συμμετοχής είναι στα 15 ευρώ.

Στα πέντε χιλιόμετρα στα οποία υπάρχει παράβολο συμμετοχής 10 ευρώ συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος ηλικίας τους, ενώ στα τρία χιλιόμετρα –WIND που μπορούν να λάβουν μέρος όσοι είναι από εννέα ετών και πάνω με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν. Τέλος υπάρχει και ο αγώνας των ΑμεΑ και των Special Olympics αλλά και των μικρότερων ηλικιών που είναι απόστασης 600 μέτρων.

Στο βήμα των ομιλητών βρέθηκαν και οι δύο κυρίες του Δήμου, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά και η σύμβουλος του δημάρχου Παναγιώτα Ψαράκη που παρουσίασαν το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου.
Οι εγγραφές ήδη έχουν αρχίσει γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (http://www.athinahalfmarathon.gr) στην οποία υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, των διαδρομών καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Ειδικά για τα 3χλμ οι εγγραφές θα γίνονται ΜΟΝΟ στα γυμναστήρια του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...