Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Σάββατο 7 Ιουλίου - Ο Γιάννης Κότσιρας «παίρνει τους δρόμους»

Ο Γιάννης Κότσιρας, «on the road», ο τζιμ το τζιτζικι στο φεστιβαλ παπάγου, παράσταση φλαμένγκο στην Αυλάια και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.
ΘΕΑΤΡΟ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ 2012: "Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ
«Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα» του Ευγένιου Τριβιζά είναι μια σπαρταριστή ανατροπή του παραδοσιακού μύθου από τον "Θίασο 81". Μια απολαυστική μουσική περιπέτεια από τον «ποιητή παραμυθιών» και «μαιτρ των ανατροπών», σε μουσική Γιάννη Ζουγανέλη και σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου. «Ο Τζιμ το τζιτζίκι» αποτελεί μια σπαρταριστή ανατροπή του παραδοσιακού μύθου και είναι ένα αλληγορικό έργο με θέμα την υπεροψία, τη φιλία και την αξία της τέχνης στη ζωή. Παίζουν, αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν, τραγουδούν οι ηθοποιοί: Πελαγία Αγγελίδου, Γιάννης Πολιτάκης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Γαλάνης, Στέλλα Μαγκανά, Θοδωρή Αρεστό.
Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς). Τηλ. 210 6520412. Ώρα: 21:00.
Γενική είσοδος: 10€

ΧΟΡΟΣ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ ΖΗΤΑ - ΙΡΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝ «ΜΗΤΕΡΕΣ»
Εναλλαγές ρυθμού, κυκλικές κινήσεις, ενέργεια και ευαισθησία από ένα ντουέτο γυναικών συνθέτουν το τοπίο της χορογραφημένης εγκατάστασης που υπογράφει η Ίρις Καραγιάν για την Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ. Κτίριο Ε (Πειραιώς 260 και Πολυκράτους). Τηλ. 2109282900. Ώρα: 21:00.
Εισιτήρια 20€, 15€ (μειωμένο), 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ
Τέσσερις χορεύτριες, τέσσερις διαφορετικές διαδρομές στην τέχνη του Flamenco διασταυρώνονται για μια βραδιά στη μουσική σκηνή Αυλαία. Τραγούδι: Yota Barón Kιθάρα: Roland Hoffmann. Χορεύουν: Τζέσικα Καϊμπαλή, Δήμητρα Καραγιάννη, Μαρία Μανδραγού, Θέτις Μισίου Αυλαία
Βοτανικός (Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115) Τηλ. 2103474074. Ώρα: 21:30.
Εισιτήρια 10€

ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ «ON THE ROAD – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012»
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα έξι μουσικών, παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση φέτος το καλοκαίρι, ταξιδεύοντας σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Μαζί του επίσης η Σαββέρια Μαργιολά μια καινούργια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα. Το "On the road" (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα».
Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία) Τηλ. 210 4194520. Ώρα: 21:30.
Εισιτήριο 15 ευρώ.
  • SUPER MARIO AND THE EXOTIC WATERMELONS LIVE
Οι Super Mario & Τhe Exotic Watermelons είναι ένα μουσικό project που δημιουργήθηκε από τον DJ Super Mario το φθινόπωρο του 2010 και ξεκίνησε με την εγγραφή του πρώτου 7″ βινυλίου "Santa Maria" που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2010. Με ρεπερτόριο που κινείται σε afro beat, funk και psych pop μονοπάτια και με acid jazz μελωδίες εμφανίζονται το Σάββατο 7/7 στο six d.o.g.s στις 22.30. 6 D.O.G.S
Θησείο (Αβραμιώτου 6-8) Τηλ. 2103210510. Ώρα: 22:00
Εισιτήριο 5€.
  • KENNY CARPENTER (LEGENDARY DJ OF STUDIO 54 N.Y)
Το Galaxy Bar σε συνεργασία με το Majestic παρουσιάζει έναν από τους πλέον αγαπημένους Dj's και παραγωγούς της Dance σκηνής, τον Kenny Carpenter (Studio 54 N.Y). Έναν σημαντικό καλλιτέχνη, με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα club του κόσμου και με μεγάλη δισκογραφία και ιστορία. O Kenny Carpenter θεωρείται απ' τους συνάδελφούς τους ως ένας απ' τους "πατέρες" της Dance μουσικής που έγραψε ιστορία στα Deck των Studio 54, Loft, Galaxy 21, Inferno, Bond International Casino και Ministry of Sound. Χίλτον - Galaxy bar (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 46).Τηλ: 210-7281402. Ώρα: 22:00. Γενική είσοδος: 15€ (με ποτό).
  • FENIA PAPADODIMA & DELOS PROJECT LIVE
Η Φένια Παπαδόδημα εμπνεύστηκε το Delos project από τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Στοιχεία αφρικάνικης, ινδικής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής συνοδεύουν αρμονικά αγγλικούς, γαλλικούς και ελληνικούς στίχους. Τα έντονα αρώματα της Ανατολής αναδεικνύονται μέσα από την πρόσμειξή τους με το συναίσθημα των αφρικάνικων μπλουζ, του γκόσπελ και του afrobeat.
Floral- Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 80) Τηλ. 2103800070. Ώρα: 22:00
Δωρεάν είσοδος (υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).
  • MUNICIPAL WASTE LIVE
Thrash, μπύρα και Party: Τρείς λέξεις που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τους Municipal Waste. Από την δημιουργία τους, στο Richmond το 2001, μέχρι τώρα, οι Municipal Waste είναι γνωστοί για την ένταση που έχουν προκαλέσει παγκοσμίως με τις live εμφανίσεις τους και αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά neo-Thrash/Crossover συγκροτήματα μαζί με τους Bonded By Blood, SSS, Evile και Gama Bomb. Ως μια από τις πιο ανερχόμενες μπάντες του χώρου τους, οι Municipal Waste σίγουρα είναι ένα από τα ονόματα που δεν μπορούν να περάσουν αδιάφορα. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Released Anger και Faiththreat, δύο άκρως αξιόλογα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής.
Κύτταρο Live (Ηπείρου και Αχαρνών) Τηλ. 210 8224134. Ώρα: 21:30.
Γενική είσοδος: 20€
  • LUNARAVE - JAMES MONRO – LOVPACT DJ SET
Το Σάββατο 07 Ιουλίου οι international guests Lunarave, James Monro και Lovpact μαζί με το local support των Iraklis Mindphaser και Psycho Queen θα εμφανιστούν στα decks του Ammos Beach Club σε μια βραδιά με επετειακό χαρακτήρα καθώς η ομάδα του Natural High συμπληρώνει 200 πάρτυ σε 13 χρόνια συνεχής παρουσίας στην Αθηναϊκή σκηνή.
Ammos beach bar (Λεωφόρος Ποσειδώνος) Τηλ. 2109855848. Ώρα: 00:00.
Εισιτήριο 15€.
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2012: ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ G. ROSSINI
Συναυλία – Αφιέρωμα στον G. Rossini – Overtures, από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου. Διευθύνει ο Μαέστρος Γ. Καλαϊτζής. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς - Χαλάνδρι (Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία). Τηλ. 2106897459. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο GAUTIER ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ GAUTIER
Ο Gautier, το Σάββατο 7 Ιουλίου, θα τραγουδήσει τα αγγλόφωνα τραγούδια του. Βασισμένα στην μελωδικότητα, τα τραγούδια αντικατοπτρίζουν ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης, αποκαλύπτουν έναν κόσμο ιδιαίτερης ευαισθησίας και μια ανιδιοτελή προσέγγιση στην μουσική. Παίζουν: Gautier: (Κιθάρα, φωνή) & Σταύρος (Cello). Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης - Θησείο (Βρυσακίου 17) Τηλ. 210 3210179. Ώρα: 21:30
Είσοδος ελεύθερη.

ΟΠΕΡΑ
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: THESEUM ENSEMBLE - ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ «INSENSO»
Μετά το Πεθαίνω σαν χώρα –περφόρμανς- πρεσβευτή του Φεστιβάλ Αθηνών στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις– ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Δημήτρης Δημητριάδης επανέρχονται με μια «όπερα χωρίς μουσική», εμπνευσμένη από το Senso του Λουκίνο Βισκόντι. Την άρια-ποταμό πάνω στην ασίγαστη μνήμη ενός ερωτικού πάθους που οδήγησε στον εξευτελισμό και την τριπλή προδοσία –της πατρίδας, της κοινωνικής τάξης, του εραστή– ερμηνεύει μια «χορωδία» από γυναίκες ηθοποιούς (ανάμεσά τους μια Ιταλίδα) με ξεχωριστή σκηνική παρουσία. Κτίριο Δ (Πειραιώς 260). Τηλ. 2109282900. Ώρα: 19:30.
Εισιτήριο 25€, 20€ (μειωμένο), 15€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • THE MEET MARKET
Χειροποίητες δημιουργίες και καινοτομίες νέων Ελλήνων σχεδιαστών και ανεξάρτητων επιχειρήσεων θα κατακλύσουν τα εκατό και πλέον περίπτερα των εκθετών, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξεχωριστά προϊόντα και να χαρούν ένα εορταστικό διήμερο.
Τεχνόπολις (Πειραιώς 100). Ώρες: 15:00 με 23:59
Είσοδος ελεύθερη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...