Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Καλοκαίρι στην πόλη - Παιδικά Προγράμματα

Το καλοκαίρι προχωράει και με χαρά ανακαλύπτουμε πως μπορεί να προσφέρει καταπληκτικές εμπειρίες, όχι μόνο στις παραλίες και στην εξοχή, αλλά και στο κέντρο της πόλης! Τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, παίρνοντας μέρος σε προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τους πιο ανέμελους μήνες του χρόνου!

«Δρω»

Η εταιρεία δρω προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι δύο διαφορετικά 10ημερα προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Στόχος της ομάδας Δρω, είναι να προσφέρει στα παιδιά, με την πρωτοποριακή μέθοδο του βιωματικού χαρακτήρα, γνώσεις και να τα βοηθήσει να καλλιεργήσουν αξίες μέσα από εμπειρία και πρακτική.

Στο Art camp που διοργανώνεται στην Πλάκα (καλλιτεχνικό camp χωρίς διανυκτέρευση), τα παιδιά θα πειραματιστούν με κινούμενα σχέδια & φιλμ, με το θέατρο, με μάσκες, με δημιουργίες με τον πηλό, συνθέσεις & τραγούδι, θα γίνουν μικροί αρχαιολόγοι, θα δοκιμάσουν συνταγές & θα κάνουν μια εξόρμηση γύρω από την Ακρόπολη και μια εκδρομή στη θάλασσα!

Στο Nature Camp (περιβαλλοντικό camp χωρίς διανυκτέρευση) που διοργανώνεται στη Ν. Κηφισιά, στον ειδικά διαμορφωμένο καταυλισμό δρω, τα παιδιά, με συχνές επισκέψεις και εκδρομές στο βουνό και στη θάλασσα, έχουν την ευκαιρία για δημιουργία, περιπέτεια και εξοικείωση με τη φύση.
Η επόμενη περίοδος ξεκινά 2 Ιουλίου. Για πληροφορίες www.dro.gr και τηλ. 210 3232518-19.

«Ιδρυμα Αγγελου & Λητώς Κατακουζηνού»

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα 5 ημερών σχεδιασμένο για παιδιά του Δημοτικού, καθημερινές 9-15, στο κέντρο της πόλης.

Σε ένα σπίτι, που υπήρξε φημισμένο φιλολογικό σαλόνι της εποχής του και φιλοξένησε προσωπικότητες της «γενιάς του 30», τα παιδιά θα μάθουν για αντικείμενα και πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών που έφτιαξαν έργα ειδικά για τον Άγγελο και τη Λητώ Κατακουζηνού, θα ανακαλύψουν πώς ήταν η ζωή στην παλιά Αθήνα, θα ζωντανέψουν με θεατρικό παιχνίδι σκηνές από τη ζωή του σπιτιού, θα ακούσουν ιστορίες, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν κατασκευές.

Υπεύθυνες του προγράμματος η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη και η παιδαγωγός Βίκυ Παπαδοπούλου.

Επόμενα προγράμματα, 2 – 6 Ιουλίου και 9 – 13 Ιουλίου
Για περισσότερες πληροφορίες:www.katakouzenos.gr, e-mail: info@katakouzenos.gr
Τηλ. 210 9572613 και 6972 261037, Αμαλίας 4, 105 57, Αθήνα.

«Το κέντρο της γης»

Η ελληνική μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική Οργάνωση Γη, με επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την περιβαλλοντική εκπαίδευση του κοινού, πραγματοποιεί εβδομαδιαία προγράμματα ενημέρωσης, διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών στο Κέντρο της Γης.
Το Κέντρο της Γης φιλοξενείται σε 25 στρέμματα στο Κτήμα Βασιλίσσης, στο Δήμο Ίλιου. Μέσα σε αυτό το ιστορικό κτήμα και μέσα από διαδραστικές παιδαγωγικές εμπειρίες τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενημερωθούν για το περιβάλλον, παρατηρώντας ζωντανές αποικίες εντόμων, συναντώντας άλογα, περπατώντας σε ένα βιολογικό περιβόλι και γνωρίζοντας μια έκθεση παλαιών αγροτικών εργαλείων.

Από 8:30-14:45. Προαιρετική φύλαξη παιδιών για εργαζόμενους γονείς από τις 7:30 και μέχρι τις 17:30.

Επόμενοι Περίοδοι για τα καλοκαιρινά camps: 2-6 Ιουλίου και 9-13 Ιουλίου
Επιπλέον πληροφορίες 210.2325380, 6948667781 και www.organizationearth.org

«Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι δεκαήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών. Τα προγράμματα χωρίζονται σε δύο θεματικές ενότητες και πραγματοποιούνται καθημερινές, 9:00-15:00. Κάθε μέρα του προγράμματος είναι γεμάτη διαφορετικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ταξίδια στην ιστορία –από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα-, επαφή με διάφορες επιστήμες -κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των παιδιών-, εκδρομές και ατελείωτο παιχνίδι.

Tα επόμενα δεκαήμερα στα οποία θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:
«Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!» 2-13 Ιουλίου 2012, «Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"» 16-27 Ιουλίου, «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!» 30 Ιουλίου-10 Αυγούστου 2012, «Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"» 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου 2012.

O «Ελληνικός Κόσμος» βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 254, στην περιοχή του Ταύρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://map.hellenic-cosmos.gr/

«Παιδικό Μουσείο»

Το Παιδικό Μουσείο προσκαλεί αυτό το καλοκαίρι παιδιά 5-12 χρόνων στο πρόγραμμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!», καθημερινές 8.30 – 16.30.

Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου και τη γειτονιά της Πλάκας που το φιλοξενεί, θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά, θα έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες και θα δημιουργήσουν δικά τους έργα.

Έναρξη προγράμματος, Δευτέρα 2 και Δευτέρα 9 Ιουλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, www.hcm.gr και τηλ. 2103312995.

«Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με έμπνευση που προέρχεται από το ίδιο το κτίριο της Στέγης, προσκαλεί παιδιά 5-7 χρονών να απολαύσουν με ένα διαφορετικό τρόπο το καλοκαίρι συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με σχήματα, χρώματα και υλικά.

Τα παιδιά εξερευνούν τους διάφορους χώρους της Στέγης, ψάχνουν για χρώματα, παίζουν με τη σκιά και το φώς, ανακαλύπτουν ήχους, ζωγραφίζουν και χορεύουν.

Διάρκεια του προγράμματος:
Δευτέρα 2 - Παρασκευή 6 Ιουλίου και Δευτέρα 9 - Παρασκευή 13 Ιουλίου, 10:00-13:00 (με μικρό διάλειμμα)
Για κρατήσεις θέσεων και για δηλώσεις συμμετοχής, τηλ. 213-0178034 και education@sgt.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...