Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Μπαίνει μπρος η ανάπλαση στην Αθήνα - Για ποιες γειτονίες εκπονούνται σχέδια


Tην ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάρτιση σχεδίου ολοκληρωμένων αστικών παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.

Το σχέδιο θα αφορά τις πολεοδομικές ενότητες: Ρουφ, Βοτανικός, Ελαιώνας, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ. Κων/νου - Πλατεία Βάθης, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Φωκίωνος Νέγρη, Νιρβάνα, Κυψέλη, Μουσείο - Εξάρχεια, Εμπορικό Τρίγωνο - Πλάκα.

Στόχος της προσπάθειας η αναζωογόνηση του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Λιβιεράτου - Καμίνη, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), Βιβή Μπάτσου, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνει δύο βασικά σκέλη:

Τη διερεύνηση κοινωνικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών παραμέτρων και τη διαμόρφωση στρατηγικής αστικής παρέμβασης στην περιοχή του δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στην ευρύτερη κεντρική ζώνη του που θα ολοκληρωθεί και θεσμικά με την υπογραφή ΚΥΑ, καθώς επίσης και τη θεσμική και λειτουργική προετοιμασία σύστασης ενός ειδικού Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για την Αθήνα (ΤΑΑ).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός του 2013 και θα χρηματοδοτηθεί από τον δήμο Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...