Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ένα γεύμα για όλους στο κέντρο της Αθήνας

Ένα μεγάλο τραπέζι αλληλεγγύης και αγάπης στήθηκε το απόγευμα το Σαββάτου, απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά. Το φαγητό της “Κοινωνικής Κουζίνας” είναι για όλους, ανεξαρτήτως διακρίσεων …Προσφέρεται σε άστεγους, άνεργους, λευκούς, μαύρους, κίτρινους, Ρομά, Έλληνες, ξένους.


Με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το μεγάλο γεύμα στήθηκε πάνω σε πτυσσόμενα τραπέζια, δίπλα από σακούλες με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια από πλήθος εθελοντών, που με τη συμμετοχή και τα χαμόγελά τους ζέσταναν για λίγες ώρες, το κέντρο της Αθήνας.    

Εμπνευστής της ιδέας ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος, όντας ο ίδιος άνεργος, αποφάσισε το 2011, να αλλάξει την πεζή πραγματικότητα, στήνοντας ένα καζάνι που θα ταΐζει κόσμο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Παρά το κρύο, το θέαμα του Σαββάτου ήταν πράγματι, εντυπωσιακό. Οι εθελοντές πολλοί, το ίδιο και ο κόσμος που περίμενε για μία μερίδα φαγητό. Πολλά είδη κρέατος, πατάτες, λαχανικά και ρακόμελα είχαν στηθεί στη σειρά, από εθελοντές που προετοίμαζαν τα πιάτα με μεράκι και πολλή διάθεση.

Ο σκοπός της δράσης είναι “να ενώσει όλο τον κόσμο”. Παρατηρώντας το έργο της “Κοινωνικής κουζίνας” συνειδητοποιείς πως το να βρεθείς επί της ουσίας μαζί με τους συνανθρώπους σου είναι ευκολότερο απ'όσο μοιάζει. “Ο Άλλος Άνθρωπος ανήκει σε όλους μας”. Κερνάει αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά σε μία εποχή που χρειάζεται αυτά τα στοιχεία περισσότερο από ποτέ. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλει ένα χεράκι βοήθειας ο καθένας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://oallosanthropos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...