Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

15.000 κλήσεις μέσα σε 10 ημέρες για παράνομη στάθμευση

Πολιτική μηδενικής ανοχής στο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης από τη Δημοτική Αστυνομία, η οποία μέσα σε 10 ημέρες έχει αφαιρέσει διπλάσιες πινακίδες απ΄όσες ολόκληρη το 2010. Το 60% των 15.000 κλήσεων που κόπηκαν από τις 10 έως τις 18 Ιανουαρίου αφορά αντικοινωνική στάθμευση.

Σύμφωνα με την «ΚτΚ»,από τις 10 Ιανουαρίου δεκάδες άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν ξεχυθεί σε περισσότερο ή λιγότερο κεντρικές αρτηρίες, λεωφόρους, πεζόδρομους και πλατείες της πρωτεύουσας όχι μόνο κόβοντας κλήσεις, αλλά και αφαιρώντας πινακίδες, μέτρο που εφαρμοζόταν μόνο σε ακραίες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για τη Δημοτική Αστυνομία Τάσο Αβραντίνη, το μήνυμα είναι σαφές, κάτι που δεν ίσχυε -κατά τη γνώμη του- με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. «Η αντικοινωνική στάθμευση δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Στη δική μου κλίμακα αξιών προηγούνται οι πεζοί και οι ευάλωτες ομάδες της πόλης: οι μαμάδες με καροτσάκια, οι ηλικιωμένοι, οι τυφλοί, τα άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο», λέει.

Επιπλέον ενεργοποιείται ξανά ο μηχανισμός βεβαίωσης και είσπραξης από τις κλήσεις που κόβονται. Πηγές του δήμου αναφέρουν ότι έχει να βεβαιωθεί κλήση από τον Φεβρουάριο του 2010! Όσοι δηλαδή δεν έσπευσαν να πληρώσουν το πρόστιμο της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ενοχλήθηκαν ποτέ. Τώρα οι υπηρεσίες του δήμου κάνουν αγώνα δρόμου για να μη χαθεί ούτε μισό ευρώ
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...