Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αποδοκιμασίες για προπηλακισμό δημοτικής συμβούλου στον Άγιο Παντελεήμονα

Policemen in AthensImage by giopuo via Flickr
Προπηλακισμό από γνωστό -όπως σημειώνει- ακροδεξιό στοιχείο, μέλος της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει ότι δέχθηκε το πρωί της Τετάρτης η δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Μαρία Κανελλοπούλου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση δέχθηκε "φραστική επίθεση και προπηλακισμό από γνωστό ακροδεξιό στοιχείο που πρωταγωνιστεί στα βίαια γεγονότα των τελευταίων μηνών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα". Όπως αναφέρει, σε συνδυασμό με το χθεσινό φασιστικό χαιρετισμό του προέδρου της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο και με τις απειλές που δέχονται εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης, οδηγεί στο συμπέρασμα πως "το «αβγό του φιδιού» έχει εκκολαφθεί πια για τα καλά και γίνεται επικίνδυνο.

Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα  της περιοχής και ενημέρωσε τον διοικητή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε για τον προπηλακισμό πως «μόνο την καταδίκη μας μπορούν να εισπράξουν όσοι νομίζουν πως με τη βία θα επιβάλουν στην Αθήνα τις αναχρονιστικές τους απόψεις και πρακτικές. Όπως έκανα σαφές και χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αθήνα έχει επιλέξει το πεδίο μέσα στο οποίο θα αναζητηθούν λύσεις στα μεγάλα της προβλήματα: Της δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε απ΄όσους επιχειρούν να επιβάλουν αγελαίες συμπεριφορές. Θέλω να εκφράσω στην κ. Κανελλοπούλου την συμπαράσταση όλου του δήμου».
Ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε και η Νομαρχιακή επιτροπή Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ η οποία τονίζει πως η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...