Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Δευτέρα 16 Ιουλίου - ο Morrissey στον Λυκαβηττό

O Morrissey live στο θέατρο Λυκαβηττού, Έθνικ μουσικές στην Τεχνόπολη, «Σμύρνης Ενθύμια» στο Βεάκειο Θέατρο, παραμυθοβραδιά στην Ακαδημεία και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ
  • O Morrissey live στην Αθήνα στο θέατρο Λυκαβηττού
O Morrissey ζωντανά στην Αθήνα, για μια και μοναδική συναυλία, στο θέατρο Λυκαβηττού. To Rolling Stone τον χαρακτηρίζει «έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές όλων των εποχών», το ΝΜΕ ως τον «πιο επιδραστικό καλλιτέχνη όλων των εποχών», το BBC ως «μια από τις πιο επιδραστικές φιγούρες στην ιστορία της Βρετανικής ποπ» και ο Independent γράφει ότι «οι περισσότεροι pop stars πρέπει να έχουν πεθάνει πριν φτάσουν στην φήμη που έχει αποκτήσει ο Morrissey στην διάρκεια της ζωής του». Πανεπιστημιακά συγγράματα τον έχουν συγκρίνει με τον Oscar Wilde και τον Samuel Beckett.
Στο Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα. Πληροφορίες Τηλ.: 210 9611118 και www.detoxevents.gr
Τιμές εισιτηρίων 40 Ευρώ.
  • Athens World Music Festival, στην Τεχνόπολη
Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων και η ΕΡΤ διοργανώνουν για πρώτη χρονιά το "Athens World Music Festival", στις εγκαταστάσεις της "Τεχνόπολης"από τις 16 έως και τις 20 Ιουλίου και σας προσκαλούν στο πενθήμερο φεστιβάλ με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Πέντε μέρες ταξίδι στις μουσικές γειτονιές του κόσμου Πολιτισμοί από διάφορα μέρη συναντώνται στην Τεχνόπολη. 25 μουσικά σχήματα, 30 σολίστες, άνω των 100 μουσικοί καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων βάζουν την Αθήνα σε γιορτινούς καλοκαιρινούς ρυθμούς και την κάνουν σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου».
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518. Ημερομηνία 16-20 Ιουλίου 2012.
Τιμές εισιτηρίων 7Euro ημερήσιο, 10Euro διήμερο, 20Euro πενθήμερο
  • Σμύρνης Ενθύμιον - Ένα ταξίδι στους δρόμους της πατρίδας μας, στο Βεάκειο για μια συναυλία
Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσιάζουν μια συναυλία-αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση όπου συμπράττουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Μάνου και Μαρία Χαλουκάκου. Μια σπουδαία συναυλία - ταξίδι στην ελληνική παράδοση με τα τραγούδια της πατρίδας μας. Από το Αιγαίο μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη, από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη, αλλά και στα τραγούδια των χαμένων πατρίδων, του Πόντου, της Πόλης και της Σμύρνης.
Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιά
Πληροφορίες 210-4131305/ 210-4111341
  • Big Band Αγγλίας
Η πολυμελής συμφωνική μπάντα του αγγλικού μουσικού σχολείου Cranleigh School σε classics των Elvis Presley, The Beatles, Luis Armstrong, Glen Miller, Count Basie, Neil Diamond, Michael Jackson.
Πλατεία Κοραή, Πειραιάς 8.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
  • Καβάλα στου παραμυθιού τη ράχη ν' ακούσεις το γιατί...
Ποια ιστορία κρύβουν τα δάχτυλα του ανθρώπινου χεριού; Πώς ήρθαν οι φράουλες στον κόσμο; Από πότε η θάλασσα έγινε αλμυρή και δεν την πίνουμε; Στην τελευταία παραμυθοβραδιά στην αυλή του Ακαδήμεια αφηγείται λαϊκά παραμύθια o Δ. Προύσαλης.
Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 8. Τηλ.: 2105125600, 8.30 μ.μ. Διάρκεια: μία ώρα.
Εισιτήριο: Euro 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...