Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η απορρόφηση κονδυλίων στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη-Καμίνη

Η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση προγραμμάτων, αλλά και η συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με τον δήμο Αθηναίων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Αθήνας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Χατζηδάκη με τον Γ. Καμίνη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και ο δήμαρχος Αθηναίων συζήτησαν για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, που υλοποιεί ο δήμος και τα οποία αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, κ.λπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.ά. Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων, αυτές θα γίνουν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης τις δυνατότητες διεύρυνσης της συμμετοχής του Δήμου στα προγράμματα του ταμείου Jessica, καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο των διαρθρωτικών ταμείων, μετά το 2014.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι προκηρύσσονται έργα 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις για έργα συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων. «Θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε την ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα κοινωνικά θέματα, όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη το έχουμε κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Καμίνης συζήτησαν τέλος για τις δυνατότητες παροχής διευκολύνσεων και εκπτώσεων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλίας του δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...