Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Συστάσεις της ΣΤΑΣΥ ΑΕ προς τους ποδηλάτες

Συστάσεις προς τους ποδηλάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ απευθύνει η εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑΣΥ ΑΕ).

"Η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) έχει αποδείξει με τηνπολιτική της, ότι προωθεί και σέβεται τις μετακινήσεις των πολιτών με ποδήλατο,έχοντας καθιερώσει την απρόσκοπτη μετακίνηση των ποδηλατιστών σε όλα ταΣυγκοινωνιακά Μέσα Σταθερής Τροχιάς (στις γραμμές 2 και 3 Μετρό, στην γραμμή1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και στο Τραμ) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, κάποιοι από τους ποδηλάτες προκαλούν, με τη στάση τους, προβλήματα τόσο στην επιβίβαση και αποβίβαση των υπολοίπων επιβατών, όσο και στην ασφαλή μετακίνησή τους στο εσωτερικό των σταθμών.Για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε, ότι ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής (7:00 έως 17:00) θα πρέπει:
 - Να τηρούν απαρέγκλιτα την υποχρέωσή τους να μην εισέρχονται περισσότερα από δύο ποδήλατα σε κάθε συρμό.
- Να επιβιβάζονται μόνο στο τελευταίο βαγόνι του κάθε συρμού και να εισέρχονται μόνο από την τελευταία πόρτα, ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στην επιβίβαση των υπολοίπων επιβατών.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες σκάλες, αλλά μόνο τις σταθερές σκάλες, καθώς μία ενδεχόμενη στιγμιαία διακοπή ρεύματος μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα τόσο στους ίδιους όσο και σε άλλους επιβάτες.Στο πλαίσιο της μεταξύ μας καλής συνεργασίας ζητάμε απ΄ όλους τους ποδηλάτες,που χρησιμοποιούν τα Συγκοινωνιακά Μέσα Σταθερής Τροχιάς, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους με αυτά, να τηρούν τις υποχρεώσεις τους και να σέβονται τους άλλους επιβάτες.

Παράλληλα ζητάμε από τους φορείς και τα σωματεία των ποδηλατιστών να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις τους και την ασφαλή μετακίνησή τους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...