Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Το νωρίτερο το 2017 το μετρό στο Γαλάτσι


Το Δεκέμβριο δίνεται στην κυκλοφορία ο σταθμός Αγίας Παρασκευής
 
«Ξεπάγωμα» των επεκτάσεων του μετρό που έχουν μπλοκαριστεί εξαιτίας του σκανδάλου της Siemens και ενέργειες για την υλοποίηση της γραμμής που θα συνδέει το Γαλάτσι με το κέντρο της Αθήνας και θα συνεχίζει προς Υμηττό και τα βόρεια προάστια προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Γνωστοποίησε ότι ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Δεκέμβριο.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο σύσκεψης στα γραφεία της "Αττικό Μετρό", υπό την προεδρία του υπουργού. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, από τη στιγμή που θα ξεμπλοκάρουν οι επεκτάσεις, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 6 με 12 μήνες. Αρχές του 2011 αναμένεται να ξεπαγώσει και η επέκταση προς Πειραιά.

Η νέα γραμμή, η οποία θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα φτάνει στο κέντρο και από εκεί θα διακλαδώνεται προς το Βύρωνα και το Μαρούσι, θα έχει 29 σταθμούς και θα υλοποιηθεί σε φάσεις. Η πρώτη φάση (Άλσος Βεΐκου - Ευαγγελισμός), ανακοινώθηκε ότι θα δημοπρατηθεί το 2012 και υπολογίζεται να τελειώσει μετά 5 ή έξι έτη.

Ολόκληρο το έργο θα έχει προϋπολογισμό 3,3 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% με δάνειο από την ΕΤΕπ και κατά 50% από πόρους του ΕΣΠΑ. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν το Δεκέμβριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...