Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Καμίνης: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη

Mount Lycabettus, Athens, Greece.Image via WikipediaΤη μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για το 2011 μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

«Καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι δημότες, ιδίως όσοι έχουν δεί να μειώνονται δραστικά τα εισοδήματά τους».

Όπως επισημάνθηκε, για πρώτη φορά, καθιερώνεται απαλλαγη στα ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και μονογονεϊκές οικογένειες, εισάγοντας ταυτόχρονα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να επωφεληθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη δημότες της πόλης. Επίσης καθιερώνεται αντίστοιχη απαλλαγή και για τους απόρους. Υπολογίζεται ότι η ανωτέρω απαλλαγή αφορά περίπου 15.000 - 20.000 οικογένειες.

Επιπρόσθετα, παραμένει η απαλλαγή επί των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων, με την ανωτέρω απαλλαγή να αίρεται βάσει υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων.

Επίσης αναπροσαρμόζονται τα τέλη τομών στους δρόμους της πόλης τα οποία ήταν αμετάβλητα από το 1992 και καταβάλλονται από τους εργολάβους που πραγματοποιούν εργασίες.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε στο Σώμα τη σύσταση, τις αμέσως επόμενες ημέρες, διαπαραταξιακής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2011 θα καταθέσει πλήρεις προτάσεις για τη πολιτική που θα εφαρμόσει ο δήμος για το 2012. Όπως αναφέρεται, η επιτροπή αυτή θα καταθέσει προτάσεις για τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος βασισμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε δημοτικής κοινότητας και τις οικονομικές ανάγκες του δήμου ώστε να αυξηθεί η ποιότητα των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς όφελος του συνόλου των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...