Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ορθοπεταλιές κάθε Παρασκευή στην νυχτερινή Αθήνα

Οι ποδηλάτες - μέλη του freeday ξεκινούν, με αφετηρία το Θησείο, για μια απελευθερωτική βόλτα πολλών χιλιομέτρων. 

Αν αργά το βράδυ της Παρασκευής ακούσετε από μακριά κουδουνίσματα και τραγούδια, γέλια και ζητωκραυγές, μην εκπλαγείτε. Συναντήσατε απλώς τα μέλη του freeday στην καθιερωμένη πλέον βόλτα τους στο κλεινόν άστυ.

Οι βόλτες με ποδήλατα δεν είναι πια προνόμιο μόνο των εφήβων της επαρχίας. Οι ποδηλάτες ενηλικιώθηκαν και μια φορά την εβδομάδα συγκεντρώνονται σε μια απελευθερωτική βόλτα πολλών χιλιομέτρων στη νυχτερινή Αθήνα και τα προάστια που ολοκληρώνεται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το freeday, η ποδηλατική εξόρμηση κάθε Παρασκευής που ως αφετηρία έχει το Θησείο, ξεκίνησε αυθόρμητα πριν από δύο χρόνια από πέντε φίλους. «Μια μέρα που βρισκόμασταν στο κέντρο με τα ποδήλατά μας, σκεφθήκαμε να κάνουμε μια μεγάλη διαδρομή», θυμάται σήμερα ο Κώστας Παπαμιχελάκης, «ψυχή» της όλης διοργάνωσης, «ανανεώσαμε το ραντεβού και έκτοτε βλέπαμε συνεχώς νέα πρόσωπα. Από δέκα γίναμε 80, 100, 120». 

Σήμερα, το group στο facebook μετράει πάνω από 15.000 μέλη, εκ των οποίων 1.200 περίπου συμμετέχουν στην ποδηλατική διαδρομή, ......που κάθε εβδομάδα διαφοροποιείται.

Στην αρχή οι ποδηλάτες δοκίμασαν τις αντοχές τους διασχίζοντας τον δρόμο από το Θησείο προς την Κηφισιά, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα. Συν τω χρόνω, όμως, και καθώς αυξάνονταν και πληθύνονταν, οι διαδρομές τους μετατράπηκαν σε πιο «ψαγμένες» (Πέραμα, Σαλαμίνα, Πεντέλη). 

Κάθε Πέμπτη βράδυ, με ανυπομονησία μικρού παιδιού, οι χίλιοι «πιστοί» περιμένουν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους την ενημέρωση για τη βόλτα της επομένης. Η ανακοίνωση των διαχειριστών θυμίζει ολίγον... χρησμό Πυθίας! «Η αυριανή διαδρομή θα είναι... ασανσέρ» ή «αύριο θα κάνει δροσιά» ανακοινώνεται υπαινικτικά και ο νοών νοείτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...