Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βροχή μηνύσεων από την ΤΡΑΜ ΑΕ

Piece and Friendship Stadium stop (Στάδιο Ειρή...Image via Wikipedia
Σε μηνύσεις εναντίον ομάδων πολιτών που ενισχύουν την πρωτοβουλία του κινήματος «Δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προχώρησε η ΤΡΑΜ ΑΕ.
Στη μήνυση αναφέρονται συγκεκριμένα η κίνηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη Νέα Σμύρνη «Μια Πόλη Ανάποδα», η οποία εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης, ο συντονισμός αριστερών δημοτικών κινήσεων και αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης «Δωρεάν Μετακίνηση», η Συνέλευση Λόφου Λαμπράκη και η κίνηση «Δεν Πληρώνω» Νέας Σμύρνης.
Σε αυτή, η «ΤΡΑΜ ΑΕ» σημειώνει ότι οι συγκεκριμένες «ομάδες πολιτών» είτε παρακινούν το επιβατικό κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια είτε χορηγούν στο επιβατικό κοινό εισιτήρια, που δεν έχουν ξεπεράσει το χρονικό διάστημα της μιάμισης ώρας και να το παρακινεί να τα χρησιμοποιήσει προκειμένου να μην εκδώσουν νέα.
Η παρότρυνση του επιβατικού κοινού να ενεργήσει έτσι –αναφέρεται στη μήνυση- γίνεται με «σχετικές προσκλήσεις και ανακοινώσεις μέσω διαδικτύου ή με επικόλληση σχετικών εντύπων στις στάσεις των μέσων ή με ανάρτηση «πανώ» διαμαρτυρίας γύρω από τις στάσεις».
Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο η «Μια Πόλη Ανάποδα» και τονίζει: «Χωρίς περιστροφές, θεωρούμε ότι η μηνυτήρια αναφορά της ΤΡΑΜ Α.Ε. σε συλλογικότητες πολιτών συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή πρώτου μεγέθους, μια φρονηματική πολιτική δίωξη, που αποδεικνύει ότι η χούντα Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ δεν διστάζει να γυρίσει τον τόπο δεκαετίες πίσω, προκειμένου να υλοποιήσει το Μνημόνιο», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.
Σε ανακοίνωσή του προς «το Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε., την κυβέρνηση και τα ντόμπερμαν του ΔΝΤ», ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, δημοτικός σύμβουλος της Μιας Πόλης Ανάποδα δηλώνει ότι «θα ήθελα να σας ζητήσουμε συγνώμη που διανοηθήκαμε να έχουμε διαφορετική γνώμη από εσάς στο ζήτημα των δημόσιων συγκοινωνιών. Συμφωνώντας μαζί σας ότι η έκφραση γνώμης και οι λαϊκοί αγώνες είναι ποινικό αδίκημα, θέλουμε να σας βοηθήσουμε. Κάθε εβδομάδα θα σας κοινοποιούμε τις απόψεις μας για διάφορα θέματα και εσείς θα προχωράτε σε μηνυτήριες αναφορές».
Και συνέχισε: «Για παράδειγμα χθες προπαγανδίσαμε ότι θα πρέπει οι απολαβές του προέδρου της ΤΡΑΜ Α.Ε. να μην είναι πάνω από τον κατώτερο μισθό και οι συγκοινωνίες πρέπει να είναι δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές. Συνεπώς, καλά θα κάνετε, αφού φοβάστε τη σκέψη και το φρόνημα του λαού, να το κατηγορήσετε γιατί η κοινωνική ανυπακοή είναι εδώ και θα κρατήσει καιρό».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...