Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ! «Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

Η Η μεγαλύτερη διοργάνωση για παιδιά έρχεται ξανά για να μεταμορφώσει την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε Μικρόπολις, μια πόλη θαύμα για μικρούς ενεργούς πολίτες! Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2011, παιδιά 2 έως 13 ετών με τις οικογένειές τους πλημμυρίζουν τις συναρπαστικές Γειτονιές της Μικρόπολις 2011. Με ξεναγούς τη μικρή Πόλυ και το φίλο της, τον Κοσμά, βιώνουν μια μοναδική εμπειρία και απολαμβάνουν μια ημερήσια εκδρομή που μένει αξέχαστη!

          Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Μικρόπολις 2011 γίνεται η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος… παίζοντας!

          Γεμάτες δράση και παιχνίδι, οι Γειτονιές της Μικρόπολις 2011 εισάγουν παιδιά και γονείς στον κόσμο της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Οδικής Ασφάλειας, της Μουσικής, της Υγιεινής Διατροφής, του Αθλητισμού, της Τεχνολογίας, των σχέσεων μέσα στην Οικογένεια και της έννοιας της Φροντίδας. Οι δράσεις υλοποιούνται από πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο.

          Φέτος, η Μικρόπολις είναι γεμάτη εκπλήξεις! Για πρώτη φορά, οι γονείς καλούνται να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες, διαδραστικά θεατρικά δρώμενα και δράσεις ανακύκλωσης  πραγματοποιούνται και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μέσα από διαγωνισμούς και κληρώσεις μοιράζονται πλούσια και χρήσιμα δώρα! Οι πύλες της Μικρόπολις 2011 θα κλείσουν μελωδικά, με μία ξεχωριστή συναυλία από την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής!

          Η Μικρόπολις στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

·                                                  Πληροφορίες: www.mikropolisfestival.gr
·                                                  Διαγωνισμοί: www.facebook.com/Mikropolis
·                                                  Κληρώσεις: στο χώρο διεξαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...