Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δήμος Αθηναίων - Πυρετός για τα προβλήματα στο ιστορικό κέντρο

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας γίνονται συνεχώς στο γραφείο του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος το Σαββατοκύριακο θα έχει επαφές με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με το Μαξίμου.

Το κλίμα είναι βαρύ από την εκδήλωση φαινομένων βίας το τελευταίο διάστημα, της δράσης ακροδεξιών ομάδων κατά μεταναστών μετά τη δολοφονία του 44χρονου στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, αλλά και των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους του κέντρου.

Ήδη το επιτελείο Καμίνη έχει ετοιμάσει κείμενο με προτάσεις του Δήμου που θα επαναφέρει στο κυβερνητικό τραπέζι, ενόψει του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας και της παρουσίασης, διά στόματος του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, δέσμης μέτρων για την αναβάθμιση της καρδιάς της πόλης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Η επικοινωνία του κ. Καμίνη με το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωαν. Ραγκούση γίνεται εν είδει συνεισφοράς του δήμου με συγκεκριμένα μέτρα στο συνολικό πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Οι προτάσεις του Δήμου Αθηναίων κινούνται σε τρεις κυρίως άξονες:
-παρουσία δημοτικής αστυνομίας σε μικτές περιπολίες με την Ελληνική Αστυνομία και το βράδυ, καθημερινά, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης

-πιο εντατική παρέμβαση σε θέματα καθαριότητας και φωτισμού της πόλης

-οργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε οι κάτοικοι να "επανακτήσουν" τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους

-απόλυτη προτεραιότητα σε κίνητρα για την επανακατοίκηση του κέντρου (επιδότηση ενοικίου σε νέα ζευγάρια, δημιουργία νεανικών ξενώνων σε κλειστά ξενοδοχεία κ.ά.) και την επιστροφή επαγγελματιών στην περιοχή για την ανάπτυξη δρατσηριοτήτων.

Πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Καμίνη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λ. Οικονόμου - η οποία είχε αναβληθεί λόγω των επεισοδίων στο κέντρο - με την παρουσία, σύμφωνα με πληροφορίες, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της ζωής μας» κ. Ν. Κακλαμάνης έστειλε στο δήμαρχο Αθηναίων επιστολή με την οποία ζητά την «ανατροπή» της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας (16 Μαΐου 2011), προκειμένου να συζητηθεί, αποκλειστικά, το θέμα της «Ασφάλειας και εγκληματικότητας στην Αθήνα». Αν αυτό δεν ήταν δυνατό, καλούσε να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, για το ίδιο ζήτημα και «να αποφασιστούν μέτρα και λύσεις, για την αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης, που επικρατεί, ιδιαίτερα, τους τελευταίους μήνες στην πρωτεύουσα».

Ο Δήμαρχος απαντά ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας θα προβεί σε ενημέρωση και θα κάνει μια κριτική αποτίμηση της έκτασης των φαινομένων βίας, με κύριο γνώμονα «την επικράτηση του κράτους δικαίου-όχι στην αυτοδικία, όχι στη βία των οργάνων δημόσιας τάξης». Ωστόσο το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφότου θα έχουν γίνει και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για το κέντρο της Αθήνας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...