Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στην κυκλοφορία ολόκληρη η γραμμή του ΗΣΑΠ από την Τρίτη 7 Ιουνίου

Greek: Η παρούσα απεικονίζει το Σταθμό "Μ...Image via Wikipedia
Κλειστό θα παραμείνει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου το τμήμα Μοναστηράκι - Άνω Πατήσια

Στην κυκλοφορία παραδίδεται την Τρίτη 7 Ιουνίου, ολόκληρη η γραμμή του ΗΣΑΠ, δηλαδή από Πειραιά μέχρι Κηφισιά, με μετεπιβίβαση των επιβατών, μέσω της κεντρικής αποβάθρας του σταθμού «Ομόνοια».
Όπως ανακοινώθηκε επίσης από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, κλειστό θα παραμείνει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου το τμήμα Μοναστηράκι - Ανω Πατήσια.
Στο συγκεκριμένο τμήμα οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται ως εξής:
- Μοναστηράκι-Αττική με τις γραμμές 2 και 3 του Μετρό και
- Αττική-Ανω Πατήσια με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.
Για περισσότερες διευκρινίσεις το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πληροφοριακό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.oasa.gr .
Το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Διοίκησης να αποδώσει από τις 7 Ιουνίου σε κυκλοφορία το τμήμα της σήραγγας Μοναστηράκι - Αττική, (με το δρομολόγιο Πειραιάς -Κηφισιά να εκτελείται τμηματικά μεταξύ των σταθμών Πειραιάς - Ομόνοια και Ομόνοια - Κηφισιά με μετεπιβίβαση των επιβατών από το νότιο στο βόρειο τμήμα και αντίθετα, στην κεντρική αποβάθρα της Ομόνοιας).
Σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι εκτός από την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, εξαιτίας του μικρού αριθμού των συρμών, δεδομένου ότι το δρομολόγιο Πειραιάς-Ομόνοια θα εκτελείται κάθε 12 λεπτά, υπάρχουν και βάσιμοι λόγοι ασφάλειας. Για το λόγο αυτό ζητούν από τη διοίκηση να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασής της έως ότου λήξει η δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ της εταιρίας και πολιτών της Αθήνας, για τα έργα ανακαίνισης της γραμμής.
Αν και έχει ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης της γραμμής στη σήραγγα μεταξύ Μοναστηράκι - Αττική, δεν μπορεί να αποδοθεί στο επιβατικό κοινό εξ αιτίας της δικαστικής εμπλοκής που προέκυψε μετά την εντολή διακοπής εργασιών που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από προσφυγή πολιτών κατά της εκτέλεσης εργασιών προσωρινής κατάχωσης του βωμού των δώδεκα θεών στο Θησείο. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 2 Αυγούστου 2011
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...