Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Αθηναίων : Αγωγή κατά της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα

Αγωγή κατά της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης. Προβάλλει την ανάγκη διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας απέναντι στο ενδεχόμενο παρατεταμένης αποχής των εργαζομένων από τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Ο Δήμος Αθηναίων ζητά με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, οι οποίες αποφασίστηκαν από το Σωματείο Καθαριότητας (ΕΕΔΑ-Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων) και έχει αναγγελθεί ότι ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η αγωγή θα εκδικασθεί την Παρασκευή  το μεσημέρι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων οι οποίοι καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας ότι αυτή η πράξη «μας γυρνά χρόνια πίσω, σε εποχές που οι αγώνες των εργαζομένων ήταν στην παρανομία». Και συμπληρώνουν: «΄Έχουμε εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, και ζητούμε την συμπαράσταση όλων στον δίκαιο αγώνα μας».

Από το επιτελείο Καμίνη αντέτειναν ότι η Δημοτική Αρχή «σέβεται απολύτως το δικαίωμα στην απεργία» αλλά είναι αποφασισμένη «να υπερασπιστεί με κάθε μέσο το δικαίωμα του πολίτη σε μια καθαρή και βιώσιμη πόλη». Μάλιστα, επέμεναν να θυμίζουν ότι ο κ. Καμίνης έχει αναλάβει πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα των συμβασιούχων , για το οποίο, όπως σημείωναν , «η σημερινή δημοτική αρχή δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη».

Το Σωματείο εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων προχώρησε στην κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, με αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις συμβασιούχων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τριετή παράταση των συμβάσεων όσων ήδη εργάζονται. Επίσης, αντιδρούν στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την εργασιακή εφεδρεία ενώ ζητούν να καταργηθούν διατάξεις που οδηγούν στην είσοδο ιδιωτών στον τομέα καθαριότητας και στη διαχείριση απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...