Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά η διαβούλευση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική

Στο τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών καθώς και η Περιφέρεια Αττικής θεωρούν αναγκαία τη δημόσια διαβούλευση εξαιτίας του σύνθετου χαρακτήρα του έργου, σε συνδυασμό με τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων. Γι΄ αυτό ζητούν τη συμμετοχή των επενδυτών έτσι ώστε να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος κεντρικός στόχος είναι η οριστική και μόνιμη επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των σπουπιδιών στην πρωτεύουσα και η επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού περιβαλλοντικού αποτελέσματος με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η κυβέρνηση έχει ήδη γνωστοποιήσει με προκαταρκτική προκήρυξη -δημοσιεύτηκε στο παράρτημα της εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης- την πρόθεσή της να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για τα έργα της επεξεργασίας και διαχείρισης 1.350.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως στην περιφέρεια Αττικής για χρονικό διάστημα 20 - 25 χρόνων. Τα έργα θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία εντός του 2014. Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι «το σημαντικότερο στοιχείο στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας και όχι ο τρόπος ή η μέθοδος διαχείρισης», υποδηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να αποδεχθεί οποιαδήποτε τεχνολογία διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...