Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσκεψη στο δήμο Αθηναίων για τη νέα σχολική χρονιά

Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης μαθητών με οικονομικά προβλήματα, για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Η προετοιμασία του δήμου Αθηναίων για τη νέα σχολική χρονιά συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Σε ό,τι αφορά στη συντήρηση των σχολικών μονάδων, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης σε 12 σχολικές μονάδες. Σε άλλα 12 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις του δήμου και σε 23 ακόμη σχολικές μονάδες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών είναι έτοιμο φέτος, πάντα σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με απόλυτη διακριτικότητα, να διανείμει περισσότερες από 1.200 μερίδες φαγητού καθημερινά σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Φέτος εκτιμάται, ότι οι ανάγκες θα είναι αυξημένες έως και κατά 50%.

Θα συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης μαθητών με οικονομικά προβλήματα, για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πέρυσι είχαν προσφέρει εθελοντική βοήθεια περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί και πτυχιούχοι .
Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που βρίσκεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης), θα διανείμει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 4.500 τετράδια, προσφορά της εταιρείας SKAG. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του βιβλία, σχολικά βοηθήματα και σχολικά είδη. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα στους πολίτες να προσφέρουν περυσινά βιβλία ή σχολικά είδη, σε καλή κατάσταση, επικοινωνώντας με τον πενταψήφιο αριθμό 15422 του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.

Ξεκινά εκστρατεία πληροφόρησης για παροχή πρακτικών συμβουλών σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Επίσης, έχουν ξεκινήσει διαγραμμίσεις στους δρόμους για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και την προσοχή των οδηγών.

Δίνεται η δυνατότητα δωρεάν πιστοποίησης του Ατομικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.), προκειμένου να εγγραφούν τα παιδιά στο σχολείο και να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Το Τμήμα Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τους γιατρούς αποφάσισε τη συγκρότηση Ιατρικών Ομάδων, αποτελούμενων από Παιδιάτρους, Καρδιολόγους, Οφθαλμίατρους, Οδοντίατρους και Παθολόγους για την εξέταση των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...