Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

«Μετακινούμαστε έξυπνα-Ζούμε καλύτερα»

Με το σύνθημα «Μετακινούμαστε έξυπνα-Ζούμε καλύτερα», η Αθήνα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, οι εκδηλώσεις για την οποία κορυφώθηκαν το Σάββατο.
Από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα η οδός Πανεπιστημίου παρέμεινε κλειστή από το Σύνταγμα ως την Ιπποκράτους και δόθηκε στο κοινό.
Παράλληλα, όλη την ημέρα επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ. Επίσης όλη την ημέρα οι πολίτες θα μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μετακίνησης μόνο με 1 ευρώ (οι μικροί και οι μεγάλοι θα μετακινούνται με 0,50 ευρώ).
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προώθηση αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.
Επίσης:
- Επισκεφθείτε την Έκθεση του ECOMOBILITY στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και εμπνευστείτε από τα έργα των παιδιών. Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 14/11/2010.
- Επισκεφθείτε το Μουσείο του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας (ΗΣΑΠ) στο σταθμό του Πειραιά.
- Μάθετε για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας από τα περίπτερα των ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ στο Σύνταγμα (απέναντι από τη Βουλή).
- Το απόγευμα της Τετάρτης 22/9/2010 και ώρα 17:00 κάντε μια βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων σε επιβάτες ΜΜΜ που οργανώνει η ΤΡΑΜ ΑΕ, προωθώντας τη συνδυασμένη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και ποδηλάτου. Καλές διαδρομές με τραμ και ποδήλατο ασφαλώς!
- Και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το BIKE FESTIVAL στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Πειραιώς 100) που θα υποδέχεται τους φίλους του ποδηλάτου μέχρι την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...