Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σακελλαρίδης: «Η μάχη της Αθήνας έχει πολιτικά χαρακτηριστικά»

«Η μάχη της Αθήνας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Να σας θυμίσω ότι, μετά την επικράτηση του κ. Καμίνη το 2010, ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι επιβεβαιώθηκε η πολιτική του μνημονίου. Αυτή ήταν μία πολιτική αντιμετώπιση των αυτοδιοικητικών εκλογών», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Σακελλαρίδης στον σταθμό Action 24.

Όσον αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους, σημείωσε: «Οι δημοτικοί, αλλά και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται μόνο ως ένα κόστος, ένα βαρίδι. Και η μόνη συζήτηση που γίνεται αφορά το πως θα μειωθεί το κόστος γύρω από αυτούς, χωρίς να συζητάμε καθόλου για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

»Ο Δήμος πρέπει να κάνει μία εσωτερική αξιολόγηση, που δεν θα οδηγεί σε απολύσεις, αλλά θα ελέγξει πού υπάρχουν κενά και πώς μπορεί να κινητοποιήσει το υπάρχον προσωπικό».

«Η κοινωνική εξαθλίωση, οι άστεγοι, η εγκατάλειψη της πόλης μας ανησυχεί. Εμείς προσπαθούσαμε και τα προηγούμενα χρόνια ως δημοτική κίνηση, να ενισχύσουμε με διακριτικό τρόπο διάφορες μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης, συμπληρώνοντας:

«Ο Δήμος πρέπει να φτιάξει μία ασπίδα προστασίας, όχι μόνο για όσους έχουν περάσει το κατώφλι της κοινωνικής εξαθλίωσης, αλλά να ενισχύσει και κοινωνικές δομές, τους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά ιατρεία», συμπλήρωσε.

Για τον εμπορικό κόσμο ανέφερε ότι τα πραγματικά του προβλήματα είναι τα χαράτσια, η φορολογία, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.

«Δεν γίνεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ έχει ψηφίσει όλα τα μέτρα στην Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την πρώτη περιοχή που θα ήθελε να αλλάξει άμεσα αν εκλεγεί, είπε: «Είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, γιατί θα μπορούσε να αποτελεί έναν αρχαιολογικό χώρο με παγκόσμια προσέλκυση τουριστών. Υπάρχει το 'Δημόσιο Σήμα' που ξεκινάει από τον Κεραμεικό και καταλήγει στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μία πεζοδρόμηση στο 'Δημόσιο Σήμα', μία ενοποίηση αυτών των αρχαιολογικών χώρων που θα καταλήγει στην περιοχή που λειτούργησε το πρώτο Πανεπιστήμιο παγκοσμίως, θα μπορούσε και να αναβαθμίσει την περιοχή αλλά και να αποτελέσει έναν ωραίο τουριστικό προορισμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...