Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατά της μεταβίβασης των «Προσφυγικών» στο ΤΑΙΠΕΔ

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να περάσουν οι προσφυγικές κατοικίες επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δείχνει ασέβεια στην ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μεταβίβαση του συγκροτήματος των προσφυγικών κατοικιών στο ΤΑΙΠΕΔ «συνιστά τον προθάλαμο για άλλη μία 'αξιοποίηση' -τούτη τη φορά όμως σε βάρος της Μνήμης και της Ιστορίας του τόπου».


«Η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να γίνει προπύργιο προστασίας της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας. Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία και διατήρηση της ζώσας Ιστορίας της Αθήνας, με αρμονική ένταξη στον ιστό της του συγκροτήματος των προσφυγικών κατοικιών» τονίζει η Ρένα Δούρου, καλώντας τους υποψήφιους περιφερειάρχες του ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση.

«Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός θα σωπάσει στο διαγραφόμενο πολιτιστικό έγκλημα, ευθυγραμμιζόμενος, όπως πράττει πάντα, με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης; Ο δε κ. Κουμουτσάκος συντάσσεται με την κυβερνητική απόφαση; Στο θέμα δεν χωρούν μισόλογα αλλά δεσμεύσεις» αναφέρει.

Για «ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στα ιδιωτικά συμφέροντα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποτελούν ένα κομμάτι ιστορικής μνήμης και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς για την πόλη μας. Αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης είναι οι ίδιοι που θέλουν να τα ξεπουλήσουν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στα ιδιωτικά συμφέροντα» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας:

«Ως δημοτική παράταξη, εδώ και χρόνια έχουμε δώσει αγώνες για την προστασία και την αξιοποίηση αυτών των χώρων. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε αυτούς που θέλουν να ξεριζώσουν την ιστορική μνήμη της πόλης ότι θα μας βρουν απέναντί τους».

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογραμμίζει πως «θα συνεργαστούμε με όλους τους επιστημονικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής έτσι ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Τέλος, καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους να τοποθετηθούν ανοιχτά για το ζήτημα.

Την αντίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ της κυριότητας του κτηριακού συγκροτήματος εξέφρασε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος.

«Μετά από χρόνια αγώνων κατοίκων και κινημάτων για τη διατήρηση των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη και την αδράνεια του δημάρχου να τις προστατεύσει και να τις αξιοποιήσει, αποφάσισε το ξεπούλημά τους» τονίζει ο κ. Καπερνάρος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «σβήνει την ιστορία, αλλά και το μέλλον της πόλης μας, πουλώντας κάθε τετραγωνικό της, για να εξασφαλίσει τους τόκους των δανειστών».

«Ακόμα περιμένουν τις ξένες επενδύσεις, σκοτώνοντας καθημερινά την Αθήνα και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας ξεκινά από την Αθήνα. Θα τους το δώσουμε να το καταλάβουν» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...