Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Σε μικρό Παρίσι μεταμορφώνεται το κέντρο της Αθήνας

Για οκτώ ημέρες και έως τις 16 Οκτωβρίου περισσότεροι από 300 εθελοντές καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος θα φωτίσουν περιοχές της Αθήνας με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, βαριετέ, εκθέσεις, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις, στο πλαίσιο του ευρηματικού φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».

«Βρισκόμαστε σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει υποφέρει πάρα πολύ. Την πόλη μας θα την κατακτήσουμε πάλι και έχουμε αρχίσει να την κατακτάμε σταδιακά, όχι μόνο με την αστυνομία, αλλά δίνοντας ζωή, φωτίζοντας τις πλατείες και τους δρόμους και φέρνοντας πολιτισμό. Ο δήμος Αθηναίων έχει αυτή την πολιτική, αντί να παράγει πολιτισμό, να αγκαλιάζει όλες τις ζωντανές ομάδες της πόλης και τους ενεργούς πολίτες οι οποίοι αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ.

Πρόκειται για έναν κύκλο εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται κάτω από την Ομόνοια (πλατείες Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παύλου μέχρι τον σταθμό Λαρίσης) όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι με γαλλικά ονόματα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την πλατεία Βάθη, όπου μια ομάδα καλλιτεχνών, ο Νίκος Τουλιάτος και οι μουσικοί του, μίμοι, ζογκλέρ, ακροβάτες, και ζωγράφοι του δρόμου αυτοσχεδίασαν και άλλαξαν για λίγες ώρες την ατμόσφαιρα της περιοχής. Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στην οδό Μάρνη, η οποία οδηγεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια συναυλία εγχόρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...